Sponsored by Desenio

Kunnen de kamers in jouw huis ook wat meer aankleding gebruiken? Ben je het beu om naar die ene kale muur te staren? Of wil je gewoon wat nieuwe decoratie? Verzamel dan een aantal foto’s en stel een fotomuur samen. Hier komt meer bij kijken dan je denkt, maar met deze 5 tips en de kortingscode GRATISBE* heb je in no time een prachtige muur. 

1. Waar o waar

Belangrijk: kies de juiste locatie! Ga op zoek naar een leeg plekje, een fotomuur in een living of slaapkamer zijn het meest voorkomend. Think out of the box en maak een fotomuur langs je trap. Zo kan je dit vaak vergeten hoekje helemaal opfleuren. Kies dus een plek waar jij denkt dat jouw foto’s volledig tot hun recht komen. 

2. Alle vormen en maten

Je stelt een fotomuur samen door posters of afbeeldingen in verschillende maten te combineren. Bij Desenio vind je er in alle vormen en formaten. Kies voor maximum twee grote afbeeldingen en omring ze met wat kleinere. Daarnaast moeten de kleintjes ook niet allemaal dezelfde afmetingen hebben, kies er een paar van 13x18cm, 30x40cm en 50x50cm. Let op: een fotomuur wordt snel bombastisch, zorg er dus voor dat je voldoende ruimte hebt. Decoreer je een kleine muur? Dan kan je best de grote posters achterwege laten. 

3. Welke stijl?

Houd jij van zwart-wit? Of schreeuwt jouw thuis bohemian? Om een mooi geheel te creëren, moet je een keuze maken over de kleuren en stijl van de posters. Je kan gaan voor afbeeldingen in natuurlijke kleuren, pastel kleuren of enkel groentinten. Daarnaast kan je bijvoorbeeld ook natuurmotieven combineren met een poster waarop een leuke slogan staat. Wil je na een periode een ander thema in de kijker zetten? Dan moet je enkel de afbeeldingen verwisselen. 

Om jouw fotomuur tot een hoger niveau te tillen, kan je verschillende kaders gebruiken. De kader waarin je poster hangt heeft een grote invloed op het gevoel dat je wil creëren. Zo brengen kaders gemaakt uit een lichte kleur hout een andere sfeer met zich mee dan afgelijnde zwarte kaders. Zorg ervoor dat je voldoende opties hebt, zodat je de perfecte combinaties kan maken.

4. De juiste compositie

Begin niet onmiddellijk te boren. Leg eerst al je posters en kaders op de grond om je compositie te schetsen. Op deze manier wissel je zonder problemen de posters. Ben je tevreden met de compositie? Dan is het tijd om de fotomuur in elkaar te zetten. Vraag hiervoor hulp van je partner, vrienden of familie. Het is namelijk handig als iemand de fotolijst vasthoudt terwijl jij checkt of deze op de juiste plaats hangt. Probeer daarnaast de afstanden tussen de lijsten hetzelfde te houden, dat oogt het mooiste.

5. Niet overdrijven 

Hang je huis niet te vol. Niet elk hoekje moet ingevuld worden met foto’s. Heb je nog ergens een leeg plaatsje? Dit kan je ook opvullen met andere materialen zoals hoeden, planten of spiegels. 

In samenwerking met Desenio hebben we deze 5 tips opgesteld. Pas jij ze toe? Dan zal jouw fotomuur zeker de aandacht trekken van al je bezoekers. Bovendien kan je tijdelijk van 26 t.e.m. 28 januari genieten van 25% korting op Desenio posters. Gebruik de code GRATISBE en stel jouw fotomuur samen.  

*25% korting op Desenio posters, m.u.v. Handpicked & Gepersonaliseerde, geldig vanaf di 26 t.e.m. do 28 jan