Android apps voor peuters

In de tuin spelen, puzzelen of met de blokken spelen: het is tegenwoordig niet meer zo populair. Je peuter entertainen is in het digitale tijdperk zo veel gemakkelijker geworden. Van jongs af aan zijn de kleine drommels namelijk dol op smartphones en tablets. Je hoeft ze alleen maar een scherm te tonen en hun aandacht zal nergens anders meer naartoe gaan! Het leuke is dat ze door het spelen van online spelletjes ook nog eens van alles kunnen bijleren.

Wat bestaat er allemaal?

Voor de allerkleinsten (1 à 2 jaar) zijn er apps om de eerste woordjes te leren, kleuren en vormen te leren herkennen en binnen de lijntjes te leren kleuren. Wat je vroeger allemaal met een heleboel speelgoed en boekjes zou doen, kan je nu gewoon met apps voor peuters voor mekaar krijgen! Wat een droom!

Hoe pak je het aan? Heb je een smartphone of tablet met een Android-systeem? Ga gewoon naar de Google Play Store. Daar kan je alle apps downloaden.

Beste en leukste apps voor peuters

Er zijn honderden apps voor peuters beschikbaar. Welke moet je kiezen? We gingen voor jou op onderzoek uit. Hieronder sommen we even de 10 leukste en best beoordeelde gratis Android apps op (4 sterren of meer).

Muziekinstrumenten leren

App baby musical instruments

Luistert je ukkepuk ook zo graag naar muziek? De app Baby Musical Instruments is een leuke manier om hem of haar de muziekinstrumenten te leren kennen. Je peuter kan er helemaal zelf mee aan de slag. Ze moeten gewoon klikken op het prentje. De muziek begint dan te spelen. Het leuke is dat er ook telkens een filmpje begint te spelen, bijvoorbeeld een aapje dat drum speelt. Genoeg dus om je kleinste te entertainen!

 

Slaap lekker!

Slaap lekker app

Soms kan het moeilijk zijn om je kleine spruit in slaap te krijgen. Een boekje lezen of een muziekje luisteren kan dan wonderen doen. Met deze app Slaap lekker! kan je het jezelf nog gemakkelijker maken. Leg samen met je ukkepuk alle boerderijdieren één voor één te slapen: de schapen, varkens, kippen, ... Door het licht uit te knippen doe je ze zo één voor één indommelen. Je peutertje zal zonder twijfel slaperig worden, alleen al door het zien van de prachtige illustraties.

 

Leren kleuren

Colouring bookBijna alle kinderen tekenen en schilderen graag. Bij peuters begint dat met vingerverf en dus veel geklodder en geklad. Met deze app Finger Paint Coloring Book kan dit zonder dat het meteen een vuile boel wordt. In de app zitten tientallen tekeningen die nog niet ingekleurd zijn. Deze kan je zelf best eerst openen. Daarna kan je kleine spruit een potlood kiezen en de contouren beginnen inkleuren. Dit helpt om fijne motorische vaardigheden te ontwikkelen en de kleuren te leren herkennen.

 

Puzzelen

SamenApp Baby wooden blocks puzzle met de hele familie puzzelen: wat is er leuker? Puzzelen is goed om het verbeeldingsvermogen, geheugen, concentratie en creativiteit te trainen. Met deze app Baby Wooden Blocks Puzzle kan je dit samen met je ukkepuk nu ook online oefenen. Hoe werkt de app? Er komen telkens 3 lege vormen tevoorschijn. Het is dan de bedoeling om het juiste puzzelstuk naar de juiste lege vorm te slepen. Moeilijk voor je peuter? Helemaal niet! Deze app is heel gebruiksvriendelijk. Ze zullen het zo onder de knie hebben!

 

Baby Games

App baby games

In deze app Baby Games zitten verschillende eenvoudige spelletjes voor 1- en 2-jarigen. Zo kan je je kleinste entertainen met ballonnen prikken, vuurwerk maken, dierengeluiden leren, geluiden van voertuigen, en zo veel meer. Deze spelletjes zullen zonder twijfel een glimlach op zijn of haar gezicht toveren!

 

Leer tellen met dieren

App Leer tellen met dieren

Wil je je peuter alvast voorbereiden op het eerste kleuterklasje? Leer hem of haar dan alvast tot 10 tellen. In deze app Leer tellen met dieren zitten verschillende spelletjes met dieren. In één ervan telt een stem tot 10, terwijl het aantal dieren verschijnt. In een ander spelletje moet je kleine spruit zelf het juiste aantal dieren aanduiden, of het aantal dieren  van een bepaalde diersoort aanduiden. Iets te moeilijk voor de allerkleinsten, maar wel mogelijk vanaf 1,5 à 2 jaar.

 

Kinderpuzzels

Kids puzzlesDe app Kids Puzzles is speciaal ontworpen om de motorische vaardigheden, coördinatie en aandacht van je peuter te helpen ontwikkelen. Eerst moet je één van de leuke tekeningen van dieren uitkiezen: een leeuw, een konijn, een koe, noem maar op. Nadien is het de bedoeling de punten van de contour van het dier te verbinden. Je peuter mag hem daarna ook helemaal zelf inkleuren! Daarna begint het puzzelspel. Deze app is geschikt voor peuters vanaf 1 jaar oud. Enige hulp van mama en papa wordt wel aangeraden.

Ballon Pop Spel

Dit spellKids balloon pop gameetje, met vliegende lachende ballonnen, kan je ukkepuk op 4 verschillende manieren spelen. In het eerste spelletje van Kids Balloon Pop Game is het gewoon de bedoeling op elke ballon te duwen zodat hij ontploft. Daarnaast kan je ook een spelletje kiezen waar een getal van 1 tot 20, een letter van A tot Z of een kleur uitgesproken wordt nadat je de ballon aantikt. Zo leert je kleine spruit ook meteen kleuren, letters en cijfers herkennen!

 

Nederlands leren met Emma

Nederlands leren met EmmaLeer je peuter spelenderwijs Nederlands met de app Nederlands leren met Emma! Kies uit de gratis thema's dieren, kleuren, vormen en getallen, In elk thema zitten verschillende soorten spelletjes: puzzels, lezen en luisteren, voorstelling en een geheugenspel. Een Nederlandse stem helpt je kleinste verder. Deze app helpt om de eerste woordjes te leren uitspreken en lezen. Let op: sommige spelletjes zijn iets te moeilijk voor 1 en 2 jarigen. Kijk daarom samen met je kind wat hij of zij al kan.

 

Vormen en kleuren

Vormen en KleurenOntmoet Bimi Boo's vriendjes met de app Vormen en kleuren. Ze wonen in een boomhut. Speel onder andere 'waar hoort de vogel thuis?' en 'wat eet het konijn?'. De bedoeling van de app is je kindje kleuren, dieren en vormen te leren herkennen. Deze spelletjes zijn het leukst om samen met je peuter te spelen!

 

Apple apps