Het leven is al duur genoeg en dus is het verkrijgen van gratis spullen altijd mooi meegenomen.

Heb jij een kachel? Dan wil je vast graag gratis brandhout om deze te laten branden. Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar als je goed zoekt, is het mogelijk om gratis brandhout te vinden bij jou in de buurt.
 

 

gratis brandhout

 

 

 

Je kunt zelf hout gaan sprokkelen of je in je buurt aanmelden als vrijwilliger. Zo mag je bijvoorbeeld bij opruimwerken in de bossen vaak het gekapte hout deels mee naar huis nemen.

Online vind je echter ook zoekertjes van mensen die gratis brandhout hebben liggen.

GratisAfhalen.be is de site waar het vaakst zoekertjes geplaatst worden voor gratis brandhout, daar zal je dus het snelst aan gratis hout raken.

 

 

Brandhout gratis afhalen

Een van de eenvoudigste manieren is het afhalen van gratis brandhout. Je hoeft het heus niet zelf te gaan kappen op deze manier. Het enige wat je hoeft te doen, is een zoektocht starten op Google. Zoek maar eens ‘tweedehands brandhout’. Vaak bieden mensen hun overschot aan hout gratis aan.

Tweedehands brandhout heeft vaak een andere functie gehad. Zo kan het zijn dat mensen die na verbouwingen een overschot hebben aan houten steunbalken deze vervolgens gratis aanbieden.

Ook een oud tuinhuisje, een vergane pergola of oude tuinmeubelen van hout doen vaak dienst als brandhout. Dit soort dingen naar het milieustation brengen kost namelijk geld en tijd en het feit dat iemand het komt afhalen is een win-win situatie. Jij hebt je brandhout en iemand anders is van zijn ‘rommel’ af.

Bedrijven bieden soms ook resthout of oude pallets aan die goed dienst kunnen doen als brandhout.

Wanneer je interesse hebt in gratis brandhout kun je zoeken op ‘gratis brandhout’, ‘gratis brandhout <plaats>’, ‘gratis openhaardhout’ en andere vergelijkbare termen.

Ook op de verschillende zoekertjessites staan zoekertjes die gratis brandhout aanbieden.

Zelf houthakken

https://www.youtube.com/watch?v=w-Rc-4cwJ1YWanneer je zelf aan het werk gaat, kun je ook zelf brandhout verkrijgen. Kijk eens of er in je buurt een park of bos wordt onderhouden door natuurbewegingen of andere instellingen die vrijwilligers zoeken voor het onderhoud.

Bij onderhoud worden bijvoorbeeld omgevallen en zieke bomen opgeruimd en wordt het bos soms uitgedund. Vrijwilligers kunnen ook een deel van het opgehaalde hout meenemen als brandhout.

Nadelen van gratis brandhout

Gratis brandhout heeft ook wel enkele nadelen waarmee je best rekening houdt. Weeg dus goed de voor- en nadelen tegen elkaar af voor je een keuze maakt!

Het is soms lang zoeken voor je een gratis afhaalpunt gevonden hebt.

Transportkosten zijn voor eigen rekening.

Het op te halen brandhout is vaak niet direct gebruiksklaar.

Het opbergen van brandhout is niet gemakkelijk.