Online is het niet moeilijk om de beste ervaring van wiet, truffels of edibles te krijgen zonder een fortuin uit te geven. Maar weg van de computer oefenen de coffeeshops in Amsterdam een magische aantrekkingskracht uit.

In een gezellige atmosfeer samen van een joint of een brokje spacecake genieten, is toch iets bijzonders. Hier volgen 5 fijne adressen waar je je niet blauw betaalt aan goede producten.

Coffeeshop Central

Coffeeshop Central is gelegen aan de Prins Hendrikkade in de oude stad tegenover het station. Hier kun je met een gerust hart binnen stappen als je op zoek bent naar wiet maar je beurs niet zo dik gevuld is. Het interieur is sympathiek en basic. Misschien verklaart dat de betaalbare prijzen. De bediening is er vriendelijk en hulpvaardig.

Boerejongens West

Deze shop bevindt zich in de Westindische buurt, op een kwartiertje stappen van het Rembrandtpark. Het lokaal is netjes, stijlvol ingericht en het is er aangenaam verlicht. Je waant je in een ouderwetse apotheek zodra je binnenstapt. De kaart is uitgebreid en alles goed betaalbaar. Ben je een fan van spacecake varianten, dan zit je hier goed. Zeker de cakestix zijn het proberen waard. De mensen aan de toonbank bedienen met de glimlach en zijn behulpzaam voor nieuwelingen die niet goed weten wat ze best kiezen.

Balou

Omdat deze coffeeshop centraal gelegen is in de Halvemaansteeg, kun je een trip ernaartoe goed combineren met een bezoekje aan een plaatselijk museum. Hier kun je een zakje wiet kopen en als het weer het toelaat naar de Amstel wandelen met je joint. Gasten waarderen de vlotte bediening. Het lokaal is klein met slechts enkele tafeltjes. Daardoor ga je al snel aan een gezellige babbel met andere bezoekers. Hoewel je hier kunt rekenen op een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding is het er zelden druk. Dat maakt het aangenaam om er lange tijd te vertoeven. Boven is er nog een extra ruimte om te relaxen.

The Bulldog Energy Coffeeshop

Deze shop aan de Oudezijds Voorburgwal is bijna obligaat in elk lijstje. Hij is voor velen een favoriet adres, en geen wonder want hij bestaat al sinds 1975. Een sfeervol lokaal; dat merk je zodra je binnenstapt! Je vindt hier een ruim assortiment aan cannabisproducten aan passabele prijzen. Dat staat in bittere tegenstelling tot de souvenirs in de shop die eerlijk gezegd aan de dure kant zijn. De dranken en snacks lonen dan weer wel de moeite. Aan de gracht vind je een bank als je een luchtje wilt scheppen.

Coffeeshop 1e Hulp

Hoewel Coffeeshop 1e Hulp niet zo centraal ligt, kan het er erg druk worden. Mogelijk ligt dat aan de aanvaardbare prijzen op het menu. Het Oosterse interieur is gezellig en de bruintinten ademen rust uit. De twee eigenaars zijn bijzonder vriendelijk en de poes des huizes komt graag kopjes geven.

Nog enkele tips

Laat je verleiden door de goed samengestelde menu’s met uitgebreide opties. Ben je in de coffeeshops om wiet te kopen, breng dan je eigen vloeitjes en aansteker mee. Maar denk ook aan je grinder, vooral als deze laatste compartimenten heeft om het THC-rijke kief te verzamelen. Zelf grinden is toch altijd aangenamer. Maak hem wel goed schoon voordat je naar Amsterdam vertrekt of terug naar huis keert.