Je leest er vaak over in magazines en op websites: beautytips die alle vrouwen zeker moeten weten. Er zijn vele verschillende tips die je kunt gebruiken tegen bijvoorbeeld slap en futloos haar of acne. Helaas zijn de meeste verzorgingstips die worden aanbevolen vrij prijzig om toe te passen. Denk aan een shampoo of een gezichtsmasker met speciale ingrediënten die het haar of gezicht zachter moeten maken. Voor vele vrouwen is dit helaas  te duur om langdurig te gebruiken.

Maar we willen allemaal toch glanzend haar, een gladde huid en de beste make-up? Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Wanneer je je goed voelt over je uiterlijk heeft dit namelijk ook invloed op je mentale gezondheid. Als je niet veel wilt besteden aan beautyproducten, hoe kun je dan toch goed voor jezelf blijven zorgen? In deze blog geven we 5 tips voor vrouwen met een budget. Iedereen verdient namelijk een goede verzorgingsroutine!

1. Huismerken

Het klinkt misschien gek, maar er zijn tegenwoordig veel merken die goedkopere beautyproducten aanbieden. Vele drogisterijen hebben vaak een huismerk waarmee ze verzorgingsproducten mee aanbieden. Deze zijn vele malen goedkoper dan de bekende beauty merken. Daarnaast hebben merken tegenwoordig een groot assortiment aan producten. Dit uit zich ook een grote prijsverschillen tussen producten. Merken zoals Olaplex bieden verzorgingsproducten voor zowel hoge als lage prijzen aan. Het verschil tussen deze producten? De ingrediënten. Maar alleen omdat een product goedkoper is, betekend niet dat het niet werkt. Betaalbare verzorgingsproducten van huismerken of bekendere merken zo net zo effectief als duurdere verzorgingsproducten.

 

2. In bulk kopen

Een tweede tip om met een kleiner budget toch beautyproducten te kopen, is om ze in bulk te kopen. Vaak bieden winkels rond bepaalde tijden, zoals de feestdagen, verschillende aanbiedingen aan. Denk bijvoorbeeld aan 1+1 gratis of 3 halen 2 betalen. Ook tussendoor worden er altijd veel aanbiedingen aangeboden. Dit is de ultieme kans om flink in te slaan! Verzorgingsproducten blijven meestal een langere tijd goed. Die ene shampoo of die ene gezichtscrème kun je dus gerust kopen en vervolgens een aantal maanden bewaren. Zo heb je toch de beauty producten die je wilt zonder er teveel voor te betalen.

 

3. Samples uitproberen

Wat ook handig kan zijn, is om de samples uit te proberen. Van tijd tot tijd wil je natuurlijk eens een nieuwe mascara of foundation uit proberen. Om echter een hele fles van iets te kopen en er dan vervolgens achter te komen dat je het helemaal niet fijn vindt om te gebruiken, is het niet waard toch? Vele producten hebben gelukkig ook kleine gratis samples die je kunt gebruiken om een product uit te proberen. 

4. Lange of korte termijn

Bedenk ook van tevoren of dat je het product dat je koopt langdurig nodig hebt of niet. Als je bijvoorbeeld veel last hebt van acne dan wil je een gezichtsreiniger waarschijnlijk voor langere tijd gaan gebruiken. Als je daarentegen futloos haar hebt vanwege een stressvolle periode dan heb je een shampoo voor een kortere periode nodig. Eenmalig een duurder product kopen kan je wel betalen, maar voor producten die je langdurig nodig hebt kun je beter op zoek naar een goede betaalbare optie. Er is namelijk genoeg keuze.

5. Als cadeau vragen

Ben je nu helemaal fan van een bepaald merk, maar vind je het te prijzig om zelf te kopen? Je hebt altijd nog verjaardagen of andere feestdagen waar je aan vrienden en familie dit als cadeau kan vragen. Zoals we al eerder meldde, zijn verzorgingsproducten lang houdbaar. Een parfum of body lotion die je voor je verjaardag hebt gekregen, kun je dan makkelijk langer bewaren. Zo heb je toch de juiste verzorgingsproducten voor jouw lichaam.