De 61ste editie van Batibouw belooft opnieuw een hoogmis te worden voor de Belgische bouwsector. Vanaf zaterdag 28 februari verwelkomt Brussels Expo opnieuw een week lang duizenden professionele en particuliere bezoekers uit binnen- en buitenland. Naast inspiratie voor je toekomstige bouw- of renovatieprojecten, kan je er deelnemen aan tal van interactieve workshops en ontdek je de nieuwste stijltrends van 2020. Benieuwd wat er dit jaar verandert op Batibouw? Lees dan snel verder. 

Nieuwe openingsuren 

Batibouw 2020 zal twee dagen korter zijn dan de editie van het voorbije jaar. De totale duur wordt hierdoor teruggeschroefd van 11 naar 9 dagen. De facto verandert er niets voor particulieren aangezien er 2 dagen minder voorbehouden worden voor professionelen. Maar ook zij hoeven niet te vrezen. Voor hen worden specifieke vakbeurzen georganiseerd die de beperking in tijd moeten compenseren. 

Specifieke vakbeurzen

Het hoge woord is eruit: specifieke vakbeurzen. Hiermee richt de organisatie zich op het samenbrengen van producenten en bezoekers die in dezelfde sector actief zijn. We onderscheiden hierbij: 

  • Finishing: vakbeurs voor de afwerking
  • Probuild: vakbeurs voor ruwbouw, daken en profielen
  • Installpro: vakbeurs voor installateurs van HVAC, sanitair en elektriciteit

Daarnaast gaat er ook een algemene vakbeurs door over informatie- en communicatietechnologie: BUILD IT. Alle vakspecifieke beurzen worden georganiseerd in Paleis 1. 

Twee nieuwe zones 

Dit jaar wordt het grondplan ook grondig herschikt. Zo zullen standplaatshouders ingedeeld worden op basis van sectoren die elkaar aanvullen. Dit moet het gemakkelijker maken voor bezoekers om zich te oriënteren. 

Bovendien worden er ook twee nieuwe zones opgetrokken. In de inspiratiezone vind je 4 verschillende types woningen terug waarin producten van exposanten ondergebracht worden. Daarnaast wordt er ook een heuse verhuiszone gecreëerd waar bezoekers die kampen met verhuisproblemen terecht kunnen. 

Inzetten op digitalisering 

In een steeds verder digitaliserende wereld springt ook Batibouw mee op de kar. Zo is het verplicht voor exposanten en bezoekers om zich voor deze editie eerst online te registreren. Daarnaast kreeg ook de website een grondige facelift en ontvang je nu het hele jaar door social media updates, blogartikelen en digitale magazines. Bovendien lanceerde partner FISA onlangs een applicatie waarin je een handig interactief plan van de beurs terugvindt. 

Praktische informatie 

Wat? Batibouw 2020, grootste bouw-, renovatie- en interieurbeurs in België

Wanneer? 29 februari 2020 t.e.m. 8 maart 2020

Openingsuren? Op weekdagen van 12u00-20u30. In het weekend van 10u00-18u30. Nocturne op donderdag 5 maart (open tot 22u30)

Waar? Brussels Expo

Tickets? Vanaf december 2019