In België wint smart home al enkele jaren sterk aan populariteit. Steeds meer apparaten worden slim, van beveiligingscamera’s tot je microgolfoven. De meeste smart home apparaten zijn echter niet goedkoop, dus als je wil beginnen met het slimmer maken van je huis vergt dit vaak een aardige investering. Dit is echter helemaal niet nodig, want smart home hoeft helemaal niet duur te zijn! Om je enkele voorbeelden te geven hebben we de vijf beste smart home devices onder de €100 voor je opgesomd.

EZVIZ Mini O (C2C)

De EZVIZ Mini O is een slimme beveiligingscamera voor binnen met een prijskaartje van amper €39,99. De camera is eenvoudig te gebruiken door de app van EZVIZ te installeren op je smartphone. Vervolgens kan je niet alleen beelden bekijken inclusief geluid, maar je zelf ook communiceren via de camera.

De camera is eenvoudig te plaatsen door hem simpelweg neer te zetten, maar is ook magnetisch te bevestigen aan bijvoorbeeld je koelkast. Met behulp van deze camera kan je altijd je huisdier in de gaten houden, ook als je niet thuis bent, maar hebt ook direct gedetailleerd zicht op eventuele inbrekers dankzij de 720p beeldkwaliteit.

De camera beschikt over infraroodverlichting, waardoor hij ook in het donker perfect opneemt. Daarnaast ontvang je een pushmelding binnen de smartphone app wanneer hij beweging detecteert. Zo worden inbrekers direct gespot, maar het is ook ideaal bij gebruik als babyfoon.

OSRAM Smart+ Plug

Zit je lekker in je zetel een film te kijken, wordt het tijd om de lampen aan te gaan zetten. Wees eerlijk, niemand heeft zit om dan op te staan. Dit is slechts een van de voorbeelden waarbij de OSRAM Smart+ Plug helpt. Dankzij deze slimme stekker maak je ieder apparaat in huis slim. Je plaatst hem simpelweg tussen de stekker van het apparaat en het stopcontact, waarna de stroomtoevoer voor het apparaat te bedienen is met je smartphone. 

Dit werkt via de OSRAM app, maar de stekker is ook te koppelen aan een bestaand Philips Hue systeem om ook ‘domme’ lampen te kunnen bedienen met de Hue app.

De prijs voor deze slimme oplossing? Slechts €29,99!

Tile Bluetooth trackers

Ben jij iemand die iedere ochtend op zoek moet naar de autosleutels? Dat is afgelopen met een Bluetooth tracker van Tile! Dit kleine apparaatje hang je aan je sleutelbos, waarna je via een app op je smartphone kan zien waar je sleutels zich bevinden en ze bovendien geluid kan laten maken, zodat je ze supersnel vindt. 

De tracker werkt ook andersom. Ben je je telefoon kwijt? Druk op het knopje van de Tile en je telefoon zal een luid signaal geven. 

De Tile Mate heeft een bereik van 30 meter en een prijs van €25. Voor €35 koop je een Tile Pro met een bereik van 90 meter die bovendien waterdicht is.

MiPow Playbulb GARDEN

Je tuin een beetje opfleuren? De PlayBulb GARDEN van het Franse MiPow is een kleine ronde lamp voor buiten op zonne-energie. Je hebt hiervoor dus geen stekker nodig. Dit is echter niet zomaar een eenvoudige lamp, dankzij de MiPow app kan je zelf kleuren instellen voor extra sfeer. Ook een fantastisch accessoire voor een tuinfeest.