Nu iedereen thuis moet zitten tijdens de lockdown, kan de verveling wel eens stevig toeslaan. Je staat op en denkt: “Wat ga ik vandaag doen?”. Om deze vraag makkelijk te beantwoorden, hebben wij het perfecte tijdverdrijf gevonden!

Audioboeken zijn het antwoord en ze zijn nog eens gratis ook! We hebben een lijstje gemaakt met enkele toppers:

  • Bij Open Culture vind je meer dan 1 000 gratis audioboeken die je kan downloaden op je computer of smartphone. Je kan er terecht voor fictie , poëzie en non-fictie van auteurs als Twain, Tolstoy, Hemingway, Orwell, Vonnegut, Nietzsche, Shakespeare, HG Wells en meer. Daarnaast hebben ze ook nog een collectie van maar liefst 800 gratis e-books!
  • Audible is vooral gericht op kinderen. Het aanbod bestaat uit honderden gratis verhalen in zes verschillende talen, die je kids zullen helpen dromen, leren en gewoon kinderen te blijven.
  • iPhone gebruikers kunnen ook de applicatie Audioboeken HQ downloaden. De app beschikt over meer dan 500.000 premium en 13 250 gratis audioboeken. Van de nieuwste bestsellers en tijdloze klassiekers tot onafhankelijke auteurs, deze app is je nieuwe beste vriend!
  • Wil je liever zelf lezen dan luisteren? Ook dat kan gratis met de e-books van bol.com! Je vindt er een uitgebreid assortiment van e-books, zowel in het Nederlands als in het Engels. Het downloaden is heel erg simpel, alles is verkrijgbaar in epub-formaat. Daar kunnen vrijwel alle e-readers mee overweg.

Zo, nu ga jij je zeker niet meer vervelen!