Het internet biedt vele mogelijkheden, als consument kun je hier goed van profiteren. Zo zijn er tal van webshops waar je producten tegen een lage prijs kunt kopen, veel fysieke winkels lijden hieronder. Het is niet voor niet dat veel van deze winkels failliet gaan. Men At Work, Blokker, V & D en Bart Smit zijn hier bekende voorbeelden van. Veel mensen shoppen tegenwoordig liever thuis vanaf de bank. Dit komt mensen goed uit in hun drukke weekschema. Buiten dat het makkelijk is zijn online webshops vaak nog goedkoper ook, dit is makkelijk te verklaren. Online webshops hoeven minder personeel in te zetten en hebben kleinere panden nodig. Heb jij nog geen goedkope webshops gevonden? Lees dit artikel dan zorgvuldig door, hierin worden een aantal voorbeelden gegeven van goedkope online webshops.

1. Ebay

Ebay is een van de bekendste webshops ter wereld. Het bedrijf, afkomstig uit San Jose in California, is opgericht in 1995 door John Donahoe. Via Ebay worden zowel veilingen, nieuwe producten als tweedehands producten aangeboden. Het is een wereldwijd handelsplatform waar vrijwel iedereen op uitzonderingen na alles kan verhandelen. Zo worden er auto’s verhandeld maar ook stickers en kinderspullen. EBay is dus een webshop waar je bijna alles kunt kopen wat je maar kunt bedenken. Dit maakt dat de website ook ontzettend populair is geworden. De website is makkelijk te gebruiken, dit is de danken aan zijn overzichtelijke opzet. Je kunt shoppen door middel van verschillende categorieën.

2. Aliexpress

Aliexpress is momenteel misschien wel de bekendste online webshop. Dit is een handelsplatform waar Chinese particuliere en kleine bedrijven producten kunnen verkopen aan buitenlandse mensen. De webshop is onderdeel van de Alibaba-groep. Aliexpress is in 2010 opgericht, Alibaba daarentegen 11 jaar eerder. Aliexpress verkoopt zelf geen producten, het is net als EBay een handelsplatform. Het bijna te bizar voor woorden hoe goedkoop producten worden aangeboden.

3. Bol.com

Bol.com is vrijwel voor iedere Nederlander en Belg bekend. Het is een Nederlandse webshop die een aantal jaar geleden is opgericht. Bol.com staat bekend om zijn goede en snelle service. Ook bemiddelen zij in het verhandelen van producten. Verkopers betalen bol.com een bepaalde provisie om gebruik te maken van hun site.