goedkope gsm smartphone

 

 

Op zoek naar een goedkope gsm of smartphone? Smartphones zijn ons verlengstuk geworden. Voor velen hebben ze zelfs de laptop of tablet vervangen.

Zeker als je een kwalitatief hoogstaand model koopt, een flagship smartphone bijvoorbeeld, kan je met zo'n krachtige smartphone quasi evenveel kanten uit als met een computer.

Een smartphone voor € 2 met Test Aankoop

Hieronder vind je allerlei tips voor het vinden van een smartphone aan een voordelig tarief. Maar soms heb je nog meer geluk. Wanneer consumentenorganisatie Test Aankoop een smartphone voor amper € 2 weggeeft bovenop een abonnement, dan moet je gewoon niet twijfelen. Tik jij liever een smartphone op de kop via een webshop of in een multimediawinkel? Dan kan je bij Test Aankoop voor hetzelfde geld een smartwatch kopen. Bij Test Aankoop is de klant dus écht koning!

 

Goedkope smartphone: waar en wanneer?

Net zoals er solden bestaan voor kledij in januari en juli, kan je ook voor elektronica en technologie wachten tot de koopjesperiode begint. Terwijl velen nog steeds graag hun model in de winkel kopen, groeien webwinkels almaar aan populariteit. In elke winkel vind je goedkope en dure smartphones. Naast de gespecialiseerde elektronicawinkels zoals Krëfel, MediaMarkt, Fnac en Vanden Borre, kan je ook een smartphone kopen in sommige supermarkten zoals Carrefour Hyper.

goedkope smartphone coolblue Als je voor het gemak van een online bestelling kiest, heb je een enorm breed aanbod. De beste deals vind je bij Coolblue, bol.com en MediaMarkt. Wat wij zo handig vinden aan webwinkels is dat je verschillende modellen kan aanklikken en ze zo vergelijkt. Daarnaast kan je eenvoudig filteren volgens merk, model, prijs, besturingssysteem, software, bepaalde specificaties, enzovoort.

Je kan er ook voor kiezen om een smartphone met een abonnement te kopen. Dit komt je meestal goedkoper uit, al moet je er wel op letten dat je niet te lang aan de gsm vastzit. De voorwaarden gelden vaak voor een behoorlijk lange periode en als je jouw verbintenis vroegtijdig stopzet, moet je in veel gevallen bijbetalen. Toch is het interessant de aanbiedingen van providers als Proximus, Mobile Vikings en Scarlet eens onder de loep te nemen. Daarbij houd je ook best rekening met de prijs- en kwaliteitsverschillen tussen de verschillende internetproviders. Op de website internetproviders.be kan je ze makkelijk onderling vergelijken.

Smartphones vergelijken

Zoals eerder aangehaald, kan je op webshops als Coolblue smartphones vergelijken, maar je kan dit ook via andere kanalen. Consumentenbeweging Test Aankoop voert regelmatig een onderzoek uit naar de goedkoopste gsm's van de markt. Ook (online) magazines en vakbladen brengen om de zoveel tijd een overzicht uit van de beste smartphones volgens prijs-kwaliteitverhouding. Raadpleeg techbladen en smartphonereviews best grondig voor je zomaar een goedkoop model besluit te kopen. Soms kan het verstandiger zijn een iets duurder model te kopen dat veel langer mee zal gaan. Dan zit de besparing hem juist in de duurzaamheid. Op langere termijn ook beter voor jouw portemonnee!

Nogmaals: als je een goedkope smartphone wil, of op z'n minst eentje voor de correcte prijs, dan is het cruciaal om je ook aan te sluiten bij een budgetvriendelijke provider. Misschien geef je weinig uit aan je toestel, maar betaal je je wel blauw voor bellen, sms'en en dataverbruik. Onzin, toch?

Bij Moible Vikings stel je je abonnement zelf samen

Waarvoor gebruik je jouw smartphone?

Met andere woorden: waaraan moet jouw gsm zeker voldoen? Reken jij op je smartphone ter vervanging van je laptop, dan zal je automatisch uitkomen bij een iets duurder model. Waarom?
Het werkgeheugen zal groter moeten zijn, maar je zal ook hogere eisen stellen wat betreft de algemene opslagcapaciteit, de snelheid, gebruiksvriendelijk en zelfs veiligheid. Zowat elke smartphone, met welk besturingssysteem dan ook, kan tegenwoordig makkelijk muziek afspelen terwijl je surft en berichten verstuurt. Het tegelijk toepassen van deze apps kan jouw gsm echter sterk vertragen en de accuduur flink doen krimpen.

Kijk jij series via Netflix op je smartphone? Dan wil je allicht een groter model met een hoogwaardig scherm en weinig of geen bezels. Luister je veel muziek op je smartphone? Dan verkies je een gsm met een goede geluidsinstallatie en waarschijnlijk ook een 3,5mm jack voor oortjes of een koptelefoon. Hoe meer muziek je luistert of films je kijkt, hoe meer geheugen je zal willen. Dan kan het ook handig zijn om een extra micro SD-kaart te hebben waarop je al deze bestanden (tijdelijk) kan opslaan.

Privaat gebruik of zakelijk? Ook dat is een belangrijke. Wanneer je jouw gsm voor beide wil gebruiken, komt een model met een dual SIM allicht goed van pas. Zo switch je makkelijk tussen werk en privé op één en hetzelfde toestel. Niet elke smartphone heeft deze functie, maar gelukkig kan je deze optie aanvinken in de zoekmachines van verschillende webshops.

Smartphone en GSM merken

Blijf jij graag trouw aan je merk of wissel je liever eens af? De tijden van de Nokia 3310 lijken (helaas?) voorbij, je zal dus sneller geneigd zijn eens af te wisselen. Hoewel er ook veel overeenkomsten zijn, heeft elk merk bepaalde kenmerken. Sommige staan voor stevigheid, andere voor lichtheid. Met een iPhone kies je bovenal voor design en gebruiksvriendelijkheid, maar niet iedereen geraakt gewend aan het iOS-besturingssysteem. Android is dan ook heel populair en vind je terug op smartphones van o.a. Motorala, HTC, Huawei, LG, Lenovo en zo meer.

Aan sommige smartphones hangt nu eenmaal een stevig prijskaartje. Als je niet kan wachten tot bepaalde aanbiedingen geldig zijn, kan je voor een tweedehands of refurbished model kiezen. Refurbished? Dat is een opgepoetste tweedehands versie. Soms zijn er lichte mankementjes aan, maar daardoor betaal je er ook veel minder voor. Dergelijke smartphones vind je ook op online shops als Coolblue. Je zal merken dat je voor een zo goed als eerstehands smartphone dadelijk een pak minder geld moet ophoesten!

Smartphone toebehoren

Mobile & TabletsEindelijk de gsm gevonden die bij jou past? Toch ben je nog niet helemaal klaar... Afhankelijk van de glazen, plastic of metalen behuizing, heb je vaak nog een hoesje nodig. Je mag dan wel een water- en stofdicht toestel kopen, valschade is makkelijk te voorkomen. Ben jij een 'zwaar verbruiker'? Dan houdt je gsm het waarschijnlijk niet uit tot op het einde van de dag. Een powerbank, een mobiel oplader die je handig overal mee naartoe neemt, is voor velen al even onmisbaar als de smartphone zelf. Vaak moet je ook nog een koptelefoon of oortjes kopen om muziek te luisteren of handsfree te bellen. Veel smartphones hebben zelfs geen aansluiting of jack meer voor oortjes, waardoor je bluetooth luidsprekers nodig hebt. Sla je graag veel foto's, muziek- of filmbestanden op? Dan koop je best ook onmiddellijk een extra micro SD-kaart. Zo belast je het geheugen van jouw smartphone niet te zwaar waardoor hij trager zal functioneren.

Je hebt het al door: het stopt niet bij het vinden van de beste deal voor smartphones. Gelukkig brengen ook hier webshops vaak raad. Coolblue geeft bijvoorbeeld aan welke accessoires en toebehoren een interessante aanvulling kunnen zijn op jouw aankoop.

 

vind hier goedkope laptops