Het bestellen van goedkope vliegtickets lijkt soms wel een kunst waar anderen beter in zijn dan jij. Hoe vaker je online op zoek gaat naar vliegtickets voor een bepaalde bestemming, hoe sterker de prijs lijkt te stijgen. En wanneer is nu het beste moment om een vliegticket te kopen? Met de vroegboekkorting voel je je alvast veilig, maar wat als een risicovolle lastminute uiteindelijk veel voordeliger blijkt? Daarmee is de timing voor het boeken van je vlucht even belangrijk als het vinden van de juiste aanbieder. Er zijn enkele websites die vliegtickets vergelijken, wat het jou veel makkelijker maakt om goedkope vluchten te vinden op de dag en het tijdstip dat jou uitkomt.
 

goedkope tickets vluchten vliegtuig

 

 
Vliegtickets vergelijken

Tik op Google ‘vliegtickets vergelijken’ in en je krijgt een enorm aantal zoekresultaten. Heel moeilijk om daaruit de beste website te kiezen, laat staan de voordeligste vlucht! Bovendien zullen de websites stuk voor stuk beweren de goedkoopste vliegtickets voor je te kunnen vinden of zelf de goedkoopste te zijn. Helaas ogen ze niet altijd even betrouwbaar. Onder deze aanbieders springen er evenwel enkele werkelijk betrouwbare tussenuit: Skyscanner, Cheaptickets en momondo. Ze lijken sterk op elkaar, maar hebben ook elk hun sterke punten.

Skyscanner, Cheaptickets of momondo?

Het enige wat je wilt is goedkoop op reis; niets meer en niets minder. Je wilt goede vliegtickets voor een schappelijke prijs, op een datum en tijdstip waarop het jóu past. Dan heb je dus de keuze uit Cheaptickets, Skyscanner en momondo.

momondo goedkope vliegtickets

Waarom momondo?

De prijsvergelijkingswebsite momondo is bij ons misschien minder bekend en dat is... volledig onterecht. Om het met de woorden van Forbes te zeggen: "momondo blijft steeds bij uitstek de beste plek om de goedkoopste vliegtarieven te vinden". Wat moeten wij dáár nu nog aan toevoegen?

Dáárom momondo

Niet alleen wordt deze website door alle vakbladen en zelfs financiële tijdschriften aangeprijsd, ook wij zijn fan van de ultragebruiksvriendelijke website. De diensten die momondo aanbiedt zijn volledig gratis. De website rekent dus geen toeslag aan voor het vinden van jouw goedkoopste vlucht. Daarnaast heb je ook de garantie op volledige prijstransparantie, géén verborgen kosten dus. Ook niet onbelangrijk is dat jij en jouw zoekopdrachten volledig anoniem blijven. Kers op de taart? Je krijgt veel meer dan enkel vliegtickets. Zo kan je ook in real time zoeken naar miljarden prijzen van hotels en auto's. De deals die momondo je voorschotelt zijn op die manier altijd actueel.

De zoekmachine gaat voor jou op zoek naar de voordeligste vlucht. Luchthaven en data ingeven en de mogelijkheden worden voor je uitgerold. Bij momondo heb je dezelfde mogelijkheden als bij Skyscanner en Cheaptickets. Zo kan je ook voor een enkele vlucht kiezen en je laten verrassen wat de bestemming betreft. Tussen de zoekresultaten filter je makkelijk op basis van stops, maximale duur van je vlucht, het tijdstip van de heen- of terugreis, luchtvaartmaatschappij enzovoort. Ook bij momondo kan je een prijsalarm instellen opdat je op de hoogte gehouden wordt van eventuele prijsstijgingen of -dalingen voor jouw favoriete vlucht. Weet je zelf nog niet goed waar je naartoe wilt? Struin dan eens door de blog en laat je overdonderen door het overweldigende aanbod van onze planeet.

Zoek de goedkoopste vliegtickets bij Cheaptickets.be!

Cheaptickets: what's in a name? 

Cheaptickets is een leidende organisatie wat betreft online vliegtickets vergelijken. Miljoenen vluchten, maar ook autoverhuurbedrijven en hotels, kunnen met één druk op de knop vergeleken worden. Daarbij kun je kiezen op luchthaven, land, stad, het aantal passagiers en datum van de heen- en terugvlucht. Net zoals bij momondo en Skyscanner heb je de optie om meerdere bestemmingen in te voeren.

Een hele wereldreis geboekt in 5 minuten

Het is ontzettend eenvoudig om uit de zoekresultaten het goedkoopste tarief voor een vliegticket terug te vinden. De zoekresultaten kan je ook sorteren volgens prijs of reisduur en ook nog eens filteren per vliegtuigmaatschappij. Had je bijvoorbeeld een mindere ervaring met een bepaalde vliegtuigmaatschappij? Dan kan je deze alvast mijden uit jouw zoekresultaten. Ook kan je de maximum duur van jouw reis instellen en hoeveel tussenstops je maximum wil maken.

Wanneer je klikt op een bepaalde vlucht, krijg je een duidelijk overzicht van de vlucht. Zo zie je onmiddellijk wat er wel of niet inbegrepen is, hoe lang de overstaptijd tussen twee vluchten zal bedragen, maar ook hoeveel bagage je mag meenemen in het vliegtuig, enzovoort. Maakt het voor jou niet zoveel uit wanneer je juist vertrekt of terugkeert? Wat een luxe! Dan kan je dat aangeven bij je zoekopdracht in Cheaptickets. Zo zoekt de website ook naar vluchten die rond dezelfde datum vallen. Hierdoor vertrek je misschien een dag vroeger of later op vakantie, maar wel aan een veel voordeliger tarief.

skyscanner wereldwijde zoekmachine

Waarom Skyscanner?

Skyscanner is zeer vergelijkbaar met Cheaptickets. In feite biedt de website zowat dezelfde functionaliteiten en dus ook dezelfde voordelen. Het gaat alvast van hetzelfde principe uit: een overzicht bieden van de goedkoopste vliegtickets die er op dat moment beschikbaar zijn. Ook hier geef je weer de gewenste vertrekdatum, vanwaar je wenst te vertrekken en welke bestemming je voorkeur wegdraagt. Het handigste aan Skyscanner is de flexibiliteit. Je kan heel uitgebreid zoeken. Dit maakt het een gebruiksvriendelijke tool, zowel voor mensen die perfect weten waar ze naartoe willen als voor mensen die gewoon voordelig op reis willen en openstaan voor verschillende soorten bestemmingen. Zo heb je bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om als bestemming "overal" te selecteren: dit is voor de echte avonturiers natuurlijk!

Skyscanner: gemak dient de mens

Vul je luchthaven van vertrek en je eindbestemming in. Kies daarbij een datum waarop je wilt vertrekken en teruggaan (optioneel) en vermeld het aantal passagiers. Daarna krijg je een duidelijk overzicht van de vluchten op die dag, maar zie je ook welke rechtstreeks zijn en welke niet. Je kan ook nog eens jouw zoekresultaten sorteren volgens aanbeveling, goedkoopste, snelste, vertrektijd, maatschappij en aantal tussenstops. Niet tevreden met de prijzen voor deze dag? Dan kan je in de kalender eenvoudig een andere datum aanvinken.

Naast de website is er ook een app, die exact hetzelfde functioneert. Een leuke handigheid bij Skyscanner is dat je een prijsalarm kan instellen. Daarbij kies je dan de vlucht of bestemming die jouw voorkeur wegdraagt, waarna Skyscanner je op de hoogte zal houden van prijsveranderingen. Zo sla je zeker toe op het gepaste moment en wordt het boeken van de goedkoopste vlucht een koud kunstje. Het enige wat je eigenlijk nog hoeft te doen is je koffer pakken.

tips voor een goedkope vakantie