Wist je dat 8 op de 10 mensen de bandenspanning onvoldoende controleren? En dit terwijl de gevolgen van een te lage spanning zeer gevaarlijk kunnen zijn!

Banden met een foute spanning zorgen voor minder rijcomfort én een slechtere wegligging. Bovendien verhogen ze de remafstand en is het risico op slippen groter. In extreme gevallen kan een klapband het gevolg zijn.

Een goed opgepompte band verslijt minder snel en gaat dus ook langer mee. Daarnaast verbruikt je wagen veel minder brandstof bij een correcte bandenspanning.

Als deze argumenten je nog niet kunnen overtuigen, is het misschien handig te weten dat ook het milieu er wel bij vaart, want minder brandstof betekent minder CO2-uitstoot en door een tragere slijtage belanden je banden minder snel bij het afval.

Als je nog geen bandenspanningsmeter hebt, kan je er nu een gratis afhalen bij heel wat bandencentrales, garages en Total tankstations. Geef jouw postcode op onderstaande link in en ontdek het dichtstbijzijnde afhaalpunt in jouw buurt.

Of bezoek de Recytyre Roadshow bij de verschillende Makro-winkels. Je krijgt er een bandenspanningsmeter én je kan er je banden gratis laten oppompen.