Omwille van de sterke groei van allerlei online kanalen, staat online bereikbaar zijn in de 21e eeuw zeer centraal. De groei van digitale communicatie is een niet te ontkennen onderwerp dat invloed heeft op iedereen. Er zijn heel veel apps, softwares en kanalen waarop je gratis bereikbaar bent. Zowel voor je persoonlijke leven kan je gratis chatten met bijvoorbeeld Whatsapp, Messenger als Instagram. Maar hoe wordt er in het bedrijfsleven online gecommuniceerd? Wel in veel ondernemingen gebruikt men de applicatie Slack.

Wat is Slack?

Slack is een berichten applicatie die zich richt op teams om de communicatie vlot te laten verlopen. Deze software kan zowel op mobiele toestellen als computers worden gebruikt, waardoor je indien gewenst altijd bereikbaar bent. Slack wordt onder andere gebruikt in grote bedrijven als Trivago en BBC, net omdat het het communiceren in grote groepen vergemakkelijkt. Teamwork gebeurd er aan de hand van kanalen, waar je documenten makkelijk kan opladen, heel handig video oproepen kan organiseren en kan zoeken tussen je hele conversatie historiek. Klinkt best handig niet?

Trouwens, Slack is niet alleen voor bedrijven. Je kan de software bijvoorbeeld ook gebruiken als communicatiemiddel tussen jou en je familie.

Waarom Slack gebruiken?

Slack kan een perfecte vervanger zijn voor e-mailverkeer. Voorkom een overvolle onduidelijke mailbox door een chatbericht te sturen naar één van je collega’s. Of stuur je mededeling naar de groep, waardoor heel je bedrijf meteen op de hoogte is. Een Chat geeft je snellere toegang tot mensen en informatie in vergelijking met e-mail verkeer, waardoor je meer efficiënt kan werken en zelfs tijd kan uitsparen. Slack is heel georganiseerd waardoor het altijd overzichtelijk blijft. Maak verschillende kanalen aan voor alle teams, projecten of klanten, waardoor je al je contacten binnen hand, of zeg maar klikbereik hebt. Chatten kan altijd en waar dan ook via je gsm of je computer. Slack geeft je op een veilige manier de mogelijkheid om te allen tijde toegang te verschaffen tot je chatgeschiedenis.

Hoeveel kost Slack?

Voor al deze features die een bedrijf kunnen helpen ontwikkelen of een familieband kunnen onderhouden, hoef je niet te betalen. Slack kan namelijk gratis worden gebruikt! Wel heeft de gratis versie enkele limieten. Je kan bijvoorbeeld maximaal 10.000 berichten terugzoeken en maximaal 10 integraties doen. Voor sommigen zal dit voldoende zijn, voor andere niet. Denk je dat 10 groepen niet genoeg is, dan kan je overstappen op de betalende versie voor slechts €6,25 voor een klein tot medium groot bedrijf. Hierbij kan je ongelimiteerd zoeken in je gesprek historie, een ongelimiteerd aantal applicaties downloaden en je computer of gsm scherm delen tijdens een videoconversatie. Voor hele grote bedrijven met de behoefte aan geavanceerde administratie tools betaal je echter €11,75.