Een avond gezellig in de zetel onder een deken met een lekkere snack en een goede film is moeilijk te weerstaan. Kies je voor een film dat op televisie afspeelt of een zelfgekozen topper? Het beste is natuurlijk wanneer je een zelfgekozen film gratis kunt bekijken. Maar waar kan je naar gratis films kijken

gratis films kijkenOp het internet kan je websites terugvinden waar je gratis en legaal films kan downloaden, (her)bekijken of streamen. Ook via bepaalde apps is het mogelijk om gratis films te bekijken. Je hebt niet meer nodig dan een internetverbinding en een scherm om een gratis film te kijken. 

Iedereen heeft tegenwoordig wel snel internet met een hoog datalimiet, dus dat zou geen enkel probleem moeten zijn. Dan kies je enkel nog als je de film op je laptop of smartphone wilt bekijken. Als je de film graag op een groot scherm bekijkt, kan je je laptop bijvoorbeeld aansluiten via een HDMI-kabel. Verder zullen we nog uitleggen waar je gratis films kunt kijken. 

Bekijk gratis films via je Digibox

Op het internet kan je een heleboel sites vinden waar je films kunt streamen en downloaden, maar deze zijn jammer genoeg in strijd met de auteursrechten. Het is illegaal om films op deze websites te downloaden. Je moet oppassen met het uitvoeren van deze praktijken want je zou door de overheid bestraft kunnen worden. 

Nu is het televisiegebruik niet meer hetzelfde zoals vroeger. Mensen kiezen liever zelf wanneer en welke films en series ze bekijken. Hierdoor wordt er vaker geopteerd om films en series te streamen. Passief televisiekijken behoort tot het traditionele televisiegebruik en om mee te kunnen met de moderne televisie trends zijn er Digiboxen ontstaan. 

Via Digiboxen zoals Proximus TV of Telenet Tv-box kan je films terugspoelen, opnemen en herbekijken binnen een bepaalde tijdsperiode. Deze televisie providers bieden ook een catalogus met films aan zodat je zelf een film kunt kiezen. Hiervoor wordt wel een kleine bijdrage gevraagd, maar dit is nog steeds veel goedkoper dan een film zelf te kopen. 

gratis films streamen

Gratis films bekijken via website van tv-zenders 

Ook voor televisiezenders blijven deze televisie trends niet onopgemerkt. Ze spelen hierop in door op hun websites hun programma’s of films online te plaatsen die je gratis kunt bekijken. Het enige wat je hoeft te doen is een account aan te maken en je kan meteen beginnen kijken. Op de websites VTM GO en VRT kan je gratis films kijken wanneer je wilt. 

Er worden zelfs apps aangeboden waarmee je overal gratis naar je favoriete televisieprogramma's en films kunt kijken op je smartphone of tablet. Je kan deze apps installeren op Android en iOS. Neem eens een kijkje op de VTM, Stievie of VRT-NU apps.

Gratis en legaal films streamen

Wil je toch meer keuzevrijheid hebben in welke film je kiest om gratis te kijken, dan kan je nog altijd via bepaalde websites films streamen. We zetten er enkelen voor jou op een rijtje. 

Youtube

youtube

Youtube is tegenwoordig een algemeen bekend fenomeen. Je kan op deze streaming website allerlei video’s bekijken zoals videoclips, tutorials, vlogs en ga zo maar door. Je kan er zelfs een heleboel gratis films bekijken. Op Reddit kan je een film overzicht vinden. 

Archive.org

Voor de liefhebbers van klassiekers is Archive.org ideaal. Je kan hier een waaier aan oude films terugvinden waarvan het auteursrecht ondertussen is verlopen. Hierdoor kan je deze films dus gratis en legaal bekijken. Deze website bezit een alternatief kantje want je zal hier voornamelijk indie films, oude bioscoopfilms en propaganda films terugvinden. 

Openculture

Ben je op zoek naar educatieve en culturele media, dan is Openculture de place to be! Je kan hier wel honderden films gratis en legaal bekijken. Wat mag je verwachten? Een collectie van audiofragmenten, films en documentaires waar je een aantal legendes kunt terugvinden van Tarrantino en Hitchock bijvoorbeeld. Ideaal voor liefhebbers van klassiekers en documentaires.