Alle leukste momenten delen waar en wanneer je maar wil, doe je met Snapchat. Snapchat is een gratis smartphone applicatie die draait om foto’s. Je stuurt in enkele klikken berichtjes, foto’s en filmpjes naar al je vrienden over de wereld. Een foto zegt meer dan duizend woorden en net daarom is de app zo populair. Meer dan 180 miljoen mensen gebruiken het iedere dag.

Wat is het?

De gratis app Snapchat gaat over het delen van filmpjes en foto’s met vrienden. Download de applicatie in de App Store of de Google Play Store. Je kan alleen media versturen als je je vrienden hebt toegevoegd aan je Snapchat contacten. De foto’s en filmpjes zijn slechts enkele seconden zichtbaar. Hoeveel seconden kan je zelf instellen als gebruiker, zolang het minder dan 10 seconden is. Na het ingesteld aantal seconden wordt ‘De Snap’ verwijderd en is deze niet meer zichtbaar. 

Wat kun je ermee?

Snapchat heeft veel opties. De meest belangrijke opties zijn foto’s en filmpjes versturen naar je vrienden voor enkele seconden, naar je vrienden voor een hele dag via een verhaal of naar de wijde wereld. De applicatie geeft je de mogelijkheid om je beeldmateriaal op de leukste manier te bewerken. Zo kan je verschillende filters gebruiken, die als het ware een live masker zijn op je gezicht. Sommige filters hebben daarbovenop stemvervormers. Videobellen, privéberichten sturen, groepschats aanmaken en je vrienden lokaliseren is ook allemaal opgenomen in het Snapchatpakket. Ontdek zelf het eindeloos aantal opties van deze leuke gratis app.