We hebben allemaal van kleins af aan al geleerd dat geld lenen geld kost. Velen zijn met die slogan onderhand groot gebracht. Toch kom je soms in situaties, waarbij je niet anders kan dat lenen. Je kunt het je misschien moeilijk voorstellen, maar die situaties bestaan en komen voor. Uiteraard hopen we dat je nooit in nood komt, maar mocht je geld te kort komen, dan moet er geld geleend worden. In dit artikel lees je alles over het aanvragen van een persoonlijke lening.

Een lening voor…

Wat je met jouw persoonlijke lening doet is natuurlijk allereerst, persoonlijk. Maar, we kunnen ons voorstellen dat je wat voorbeelden nodig hebt. Want, wat voor situaties vallen onder nood? Wanneer is het moment daar om een persoonlijke lening aan te vragen? Dat is voor iedereen natuurlijk anders. Laten we voorop stellen dat het leven alles behalve gratis is. Sommige zaken kosten meer dan je ooit had verwacht en zijn wellicht ook duurder dan dat het geld dat je hebt. 

In dat geval kun je dus een persoonlijke lening aanvragen. Dat kan een lening zijn voor de babykamer die je moet in gaan richten, maar ook de wereldreis of safari tocht die je al jaren op jouw bucketlist hebt staan. Ook uitgaven voor school of medische kosten kwalificeren zich om een persoonlijke lening aan te vragen. 

Het kan natuurlijk ook te maken hebben met jullie woning. Wil je heel graag het huis verbouwen om de waarde te laten stijgen, maar nog belangrijker, comfortabeler te maken? Ook dan kun je een persoonlijke lening aanvragen. Of je nu een zwembad in de tuin wil aanleggen, de badkamer helemaal wil verbouwen of een nieuwe keuken wil laten plaatsen. In alle gevallen kun je proberen om een persoonlijke lening te krijgen.

Natuurlijk zijn er ook voorbeelden van nood, waardoor je niet anders kunt dan lenen. Dat heeft vaak te maken met het feit dat er iets stuk gaat. Mooie voorbeelden zijn autopech en een koelkast die stuk is. Een wasmachine en vaatwasser zijn ook apparaten die meteen vervangen moeten worden, eveneens als een vriezer. Op zulke momenten moet je niet meer twijfelen, maar gewoon gaan lenen. Kies voor die persoonlijke lening simulatie

Zo werkt het

Je bent erover uit dat je het beste een persoonlijke lening aan kunt vragen. Dan is het tijd om het ook daadwerkelijk te regelen. Het begint bij het kiezen van een bedrag. Je kunt kiezen tussen de  € 2.500 en € 50.000 euro. Het bedrag dat je kiest hangt natuurlijk af van het doel waar je de lening voor aanvraagt. 

Aansluitend kies je ook binnen hoeveel maanden je wil aflossen. Er staat dan ook meteen bij hoeveel je per maand moet gaan betalen. Hierdoor is alles meteen duidelijk. Je weet hoeveel je gaat lenen en voor welk termijn. Bovendien weet je hoeveel je maandelijks af gaat lossen. Zo kun je bijvoorbeeld uitrekenen hoeveel je meer betaald qua aflossing. Er wordt natuurlijk altijd rente berekend over het bedrag. Dat betaal je mee door je lening af te lossen. Hoe hoger het bedrag, hoe hoger de rente ook gaat zijn. 

Als de lening door gaat, dan ontvang je het geld al binnen 48 uur op jouw rekening. Als je in nood bent is dat natuurlijk heel fijn. 

Aangezien het een persoonlijke lening is, hoef je ook geen bewijsstukken aan te leveren. Offertes of facturen kun je allemaal voor jezelf houden. Vanaf het moment dat het geld op jouw rekening staat is de lening ook van jou. Jij bepaalt zelf wat jij met het bedrag gaat doen. Zolang het maar binnen het termijn terug komt bij de kredietverstrekker. 

 

Let op, geld lenen kost ook geld.