Zit jij ook thuis? Ondertussen kondigde de Belgische overheid officieel een lockdown aan. Dat maakt het voor ons allemaal erg moeilijk om nog om boodschappen te gaan. Veel mensen raken al niet meer tot bij de supermarkt, laat staan als je niet goed te been bent of geen toegang hebt tot het openbaar vervoer.

Maar niet gevreesd! Er zijn tal van winkels die hun leveringsdiensten aanpassen naar gratis bezorging tijdens deze stressvolle periode. Wij sommen even de belangrijkste op, zo heb je al enkele zorgen minder. 

Voeding en kleding

Het belangrijkste is uiteraard voedsel. Omdat supermarkten op dit moment erg druk en dus ook besmet kunnen zijn, is het een goed idee om je eten online te bestellen. Gelukkig zijn er verschillende supermarkten die eten leveren. Zo kan je bij Albert Heijn bijvoorbeeld een gerecht selecteren en daarvoor alle ingrediënten toegestuurd krijgen. Bij ColliShop krijg je gratis levering aan huis vanaf € 20. Ook via de site van Delhaize en Carrefour  kan je online je eten bestellen. 

Je hebt natuurlijk alle tijd om nu die keukenprins(es) in je tevoorschijn te halen en heerlijke gerechten op tafel te toveren. Toch te lui om zelf te koken? Je kan natuurlijk ook eten bestellen via Deliveroo of Hello Fresh. Bij die laatste krijg je € 40 korting op je eerste 4 bestellingen!

Wat ook belangrijk is, is kleding. Of het nu is omdat iets kapot is of omdat je al uitkijkt naar deze zomer en toch niks beter te doen hebt dan online shoppen tijdens deze quarantaine. Zowel bij ZEB als About You kan je kleding bestellen en die gratis geleverd krijgen. Bij Hünkemoller is de verzending gratis t.e.m. zondag 22 maart. Wil je iets bestellen bij Asos of H&M? Dan moet je zeker voor € 25 bestellen. Meer dan genoeg mogelijkheden om op het einde van deze lockdown met je volledige nieuwe wardrobe te pronken, dus. 

Huishouden, elektronica en gratis e-books

We zitten sowieso enkele weken thuis, er bestaat dus een kans dat er iets van elektronica of huishoudapparaten kapot gaat. Vermits alle winkels gesloten zijn kan dat voor problemen zorgen. Gelukkig is er bol.com! De elektronica gigant levert gratis bij bestellingen vanaf € 20. Een nieuwe tandenborstel nodig? Of wil je tijdens deze quarantaine je series op een groter scherm bekijken? Dan is bol.com de boodschap. Vergeet ook het grote aanbod gratis e-books niet die bol.com aanbiedt om de verveling tegen te gaan. 

Indien je andere zaken nodig hebt zoals watjes, make-up, schoolgerief, hapjes, sokken, etc. kan je altijd bij HEMA terecht. Ook deze keten heeft hun verzendmaatregelen aangepast in deze moeilijke tijd. Ze leveren gratis vanaf bestellingen t.w.v. € 15.

Met bovenstaande sites kan je alvast aan de slag om deze komende weken wat aangenamer te maken. Van lekker avondeten tot nieuwe schoenen en een luxueuze koptelefoon, bij de bovenstaande winkels zit je goed!