Als een goede vriend(in), je partner of je moeder belt, word je toch liefst verwittigd door een leuke ringtone? Aan de ringtone herken je dan meteen wie belt, je hoeft niet eens op het schermpje te kijken!

Wil jij graag weten waar je ringtones kan downloaden en hoe je ze moet instellen, liefst gratis? Wij leggen het je uit!
 

Je favoriete hit van het moment, een song waar je goede herinneringen aan hebt of een ander alarm: de keuze is oneindig en bovendien kan je eenvoudig afwisselen.

Dankzij de razendsnelle technologische vooruitgang van smartphones kan je zelfs een aparte beltoon per contact instellen. Zo herken je aan de eerste noten al wie jou probeert te bereiken! Hieronder wordt uitgelegd hoe je makkelijk nieuwe ringtones kunt vinden voor je iPhone, Android of Windows smartphone. Maar ook via welke apps en sites je deze ringtones gratis kunt downloaden.
Een nieuwe ringtone op je iPhone of Android smartphone?

Veel gebruikers van smartphones gebruiken een standaard ringtone, omdat ze niet weten hoe ze gemakkelijk ringtones kunnen downloaden en installeren, of omdat ze bang zijn dat het duur is om ringtones te downloaden. Ook komt het voor dat je na het bestellen van ringtones bijvoorbeeld vast zit aan een abonnement, iets waar de meeste gebruikers natuurlijk niet op zitten te wachten. Je kunt zelf ringtones maken, of gebruikmaken van gratis diensten om beltonen te downloaden of naar je telefoon te sturen.Een trucje voor iPhones

Op de iPhone bijvoorbeeld, kun je van bepaalde muzieknummers een ringtone maken. Wanneer je een muzieknummer hiervoor kunt gebruiken is dit in de iTunes store aangegeven met een ‘bel’ icoon. Dit is echter vrij kostbaar. Ook muziek die je al hebt, kun je omzetten in een ringtone voor je mobiel. Je moet dan een aantal stappen nemen, zoals het uitkiezen van een fragment uit het nummer, de muziek converteren naar een ringtone, omzetten naar een ACC-versie en het nummer vervolgens uit iTunes naar je bureaublad halen. Vervolgens kun je het omzetten van .m4a naar de .m4r standaard voor iTunes ringtones. Deze kun je vervolgens automatisch toevoegen aan je iPhone, door je telefoon en computer te synchroniseren. Zelfs de Windows versie van iTunes heeft deze mogelijkheid.

Zo gepiept

Wil je gemakkelijker aan ringtones komen, dan is het downloaden van ringtones natuurlijk de beste optie voor jou. Gelukkig is dat helemaal niet zo ingewikkeld als het lijkt. Je hebt namelijk heel handige en gebruiksvriendelijke apps met bibliotheken barstensvol leuke jingles, beltonen en melodietjes. Via apps waarmee je naast de geluiden ook de weergave en achtergronden van je smartphone kan personaliseren, download je makkelijk tientallen verschillende beltonen en songs. Die stel je dan in als alarm, beltoon of melding voor berichtjes en zo meer.

Personaliseer jouw smartphone

gratis ringtones smartphoneHiervoor bestaan speciaal bestemde apps. Een van de bekendste is waarschijnlijk Zedge. De app biedt miljoenen gratis ringtones, maar ook wallpapers en pictogrammen aan waarmee je jouw toestel volledig uniek maakt. Een toestel dat je dagelijks zo vaak gebruikt, heb je toch liefst helemaal zoals jij het wilt? Dat is alvast de filosofie van Zedge: gebruikers van smartphones de kans geven hun mobieltje helemaal naar hun hand te zetten.

De meer dan 200 miljoen gebruikers van deze app weten Zedge zeker te waarderen voor de audiobestanden in hoge kwaliteit. Naast beltonen, geluiden en alarmen, biedt de app ook diverse muziekgenres aan, zoals rock, rap en meer. Je kan zelfs ingesproken zegswijzen, moppen, klassieke beltonen en geluidseffecten instellen op jouw smartphone. Ook individuele beltonen, per persoon uit je contactenbestand dus, behoren tot de mogelijkheden. Personaliseer naar hartenlust!

Een andere app die je uit de nood kan helpen is Free Ringtones for Android. De veelzeggende naam verklaart ook onmiddellijk wat deze app doet. Het is de ideale oplossing als je genoeg hebt van de beperkte keuze beltonen op jouw smartphone. Via Free Ringtones heb je toegang tot oneindig veel geluiden, muziekjes, meldingen en melodieën. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën waardoor de zoektocht naar leuke deunen jou nog makkelijker wordt gemaakt. Werk je liever niet met apps of download je jouw favoriete melodieën liever met een lang beproefd concept?  

Een ouderwetse download

 

gratis ringtones telefoonsDe meest eenvoudige manier om ringtones op je iPhone of smartphone te zetten, is de online dienst Audiko. Hier kan je een overzicht vinden van ringtones die gratis te downloaden zijn voor jouw toestel. Je kan als gewoon lid tot maximaal 5 songs gratis downloaden. In deze liedjes kan je dan ook het door jou geliefkoosde fragment knippen. Zeker handig wanneer het liedje dat jij als ringtone wilt juist heel stilletjes begint.

Er zijn nog meer websites waarop je beltonen kunt bestellen of downloaden zonder abonnement. Een absolute klassiekers is www.surfplaza.be/webgids/beltonen. Via al deze websites vind je de populairste liedjes van het moment, zoals de nieuwe meezinger van Ed Sheeran of de laatste hit van Beyoncé. Nu houdt niets je dus nog tegen om jouw smartphone en zeker de beltonen helemaal te personaliseren. Niets zo leuk als verrast worden door een van je favoriete nummers wanneer je gebeld wordt. Zelfs als je in het midden van de nacht gebeld wordt, zal je nog vrolijk de telefoon opnemen!

goedkope smartphone gsm