Ondanks de vele alternatieven, zoals WhatsApp, Viber en Messenger, is sms'en nog steeds een populaire vorm van communicatie. Of je nu een frequent sms'er bent of maar af en toe een sms'je stuurt, je wilt dat natuurlijk liefst aan een zo goedkoop mogelijk tarief doen. Er zijn tegenwoordig meerdere providers die een pakket met gratis sms'en aanbieden, maar er zijn ook omwegen, zoals gratis online sms'en vanop je pc, laptop, smartphone of tablet.
 

gratis sms

 

 

Gratis mobiele communicatie is een recht

Dat is de veelbelovende slogan van Mobile Vikings, de operator die vele klassieke providers het vuur aan de schenen legt met scherpe prijzen en haast ongelooflijke klantenvoordelen. Klanten van Mobile Vikings sms'en en bellen gratis met elkaar. Elke maand krijg je 9000 gratis sms'en en 1800 gratis belminuten.

Mobile Vikings kunnen bij elke herlading hun focus verleggen: zo kan je kiezen tussen meer bellen of meer mobiele data. Als je een abonnement neemt, kan je zelf kiezen hoeveel data en belminuten je wil. Die flexibiliteit is een enorme troef.

Je account beheer je integraal online. Zo volg je jouw verbruik makkelijk van nabij op, maar is ook herladen kinderspel. Als je de website te omslachtig vindt, kan je dit alles ook via de gratis Viking App doen. Bovenop al deze voordelen zijn er ook nog eens de Vikingpunten. Daarover lees je hier meer.

ontdek mobile vikings
Keuze te over

Ondanks de talrijke voordelen van Mobile Vikings ben jij misschien toch beter geholpen met een abonnement bij een andere telecomprovider. Proximus en Scarlet zijn beide gevestigde waarden in de wereld van de telefonie. Terwijl Proximus gekend staat om de uitmuntende gebruiksvriendelijkheid en service, kan je bij Scarlet rekenen op toegankelijkheid aan voordelige prijzen.  Wij legden beide providers even naast elkaar en vergelijken hieronder hun grootste pluspunten.

Gratis sms'en met Proximus

Proximus is misschien wel de bekendste telecomprovider in Vlaanderen. Het bedrijf gaat dan ook al jaren mee en velen zijn er al van het prille begin klant. Dat komt omdat Proximus zich steeds goed weet aan te passen aan de markt en de noden van de klant. Naast gsm-abonnementen en prepaid-kaarten, biedt Proximus ook televisie en internet aan. Het beste van al? Je kan onbeperkt gratis sms'en met eender welke abonnementsformule. Behalve voor die van € 10, geldt dit ook voor de welbekende Pay&Go-kaarten, waarmee je jouw simkaart in een vingerknip herlaadt.

ontdek proximus

Quasi onbeperkt sms'en met Scarlet

Net zoals Proximus en Mobile Vikings blinkt ook Scarlet uit in flexibiliteit. Zo kan je per abonnement een verschillend dataverbruik instellen. Afhankelijk van jouw keuze kan je 1000, 2000 of een onbeperkt aantal sms'en versturen. In het onwaarschijnlijke geval dat je meer dan 1000 sms'en op een maand verstuurt, opteer je dus best voor een iets duurder tarief. Ook bij Scarlet kan je prepaid herladen, waardoor je jouw verbruik makkelijk in de hand houdt. Via de gratis app MyScarlet houd je jouw verbruik sowieso makkelijk in de gaten.

ontdek Scarlet

Gratis sms’en via internet

De een is een notoire beller, de ander houdt liever de hand op de knip en stuurt incidenteel een sms’je. Maar hoe je het wendt of keert; sms’en is handig, makkelijk, snel en simpel. Ben je niet iemand die duizenden sms’jes per maand verstuurt, en ben je gehecht aan je prepaid-kaart? Dan is af en toe een sms via het internet versturen een lucratieve oplossing. Lucratief? Ja, het is namelijk hartstikke gratis. Hieronder vind je enkele websites via dewelke je gratis sms'en kan versturen, ook vanuit het buitenland.

https://www.sendsmsnow.com/

Ben je in het buitenland, en wil je geen kapitalen betalen aan dure sms-kosten? Probeer dan Send-SMS-Now, waarbij je vanuit diverse landen gratis naar België kan sms’en. Een oplossing voor de reiziger die graag bespaart! Ook volgende websites leveren gelijkaardige diensten:

http://www.afreesms.com/freesms/

http://www.freesmscraze.com/worldwide/send_free_sms_to_belgium/

Terwijl je je vroeger blauw betaalde aan gsm-kosten tijdens een vakantie, zijn die tegenwoordig - zeker binnen de Europese grenzen - een stuk lager. Wij profiteren als consument van de eenmaking van Europa. Dankzij verdragen van de Europese Unie, ook bekend als "roam like at home", betalen we namelijk geen waanzinnig hoge roamingkosten meer buiten ons thuisland. Dit geldt overigens ook voor sms'en en bellen, zowel voor zender als ontvanger. De wereld wordt almaar kleiner, dus reizen we ook makkelijker buiten Europa. Vanzelfsprekend gelden deze voordelige telecomregels niet in verre continenten. Hier kunnen de kosten dus wel nog stevig oplopen. Wees hiervoor op je hoede en gebruik omwegen waar mogelijk, zoals bovenstaande websites.

vind hier goedkope gsm's