Fortnite

Fortnite Battle Royale is een gratis 100-player PvP (player vs player)-modus in Fortnite. In een grote map speel je tegen andere spelers en bouw je vaardigheden op. De speler die het langst overleeft, wint de game.

De game kan je gratis downloaden op je pc, PS4, Xbox One en Mac. Ondertussen is de game uitgegroeid tot één van de meest populaire games ter wereld. Met meer dan 40 miljoen spelers, is de kans groot dat iemand van je vrienden de game al speelt!

Fortnite beschikt over twee speltypes. Save the World is een betalende versie van de game, waar je monsters moet doodschieten. Het lijkt erg op Left 4 Dead, een bekende shooter game, waar zombies jouw doelwit vormen.

De gratis versie van de game is echter Battle Royale. Dit spel speel je in derde persoon. Alle spelers worden op een groot eiland gedropt met maximaal 99 tegenspelers. De bedoeling is om als laatste over te blijven en dus als enige te overleven. Je kan kiezen of je de vijanden alleen aanpakt, als duo of in een team van maximum 4 spelers. Heel leuk om dus samen met je vrienden te spelen!

Als speler wordt je dus gedropt op het eiland en moet je meteen op zoek gaan naar een wapen ter verdediging en aanval. Om het spel spannender te maken, zorgt een storm ervoor dat het gebied waarin je kan spelen steeds kleiner wordt. Spelers komen dan dichter en dichter bij elkaar in de buurt en zullen zich moeten verdedigen.

Fortnite items

Alles op de map kan je kapot maken. Je kan zo bomen vernietigen om hout te krijgen en steen en metaal verzamelen. Die bouwmaterialen heb je nodig om je verdediging te bouwen. Je kan zo immers muren, vloeren en valstrikken opbouwen om jouw eigen veilige stekje te bouwen.

De game is helemaal niet realistisch. Je zal dus bijvoorbeeld geen bloed zien wanneer jij een andere speler doodt of zelf gedood wordt. Wel hebben alle characters een leuke outfit en een gek dansje, dat de laatste tijd YouTube heeft overgenomen. Veel spelers doen namelijk hun beste imitaties van de dansjes na!

Fortnite Halloween

Eens je met de game bezig bent, is het erg leuk om de verschillende thema's op te volgen. Zo kan je rond Halloween bijvoorbeeld een griezelige outfit kiezen voor jouw character.

Om meer te leren over de game, kan je YouTube tutorials bekijken, gameplay tips lezen of live games bekijken op Twitch. Daar streamen verschillende gamers hun games live terwijl ze commentaar geven.