gratis online agarioHou jij van interactieve en spannende MMO (multi player online) games? Dan zal je Agar.io of Agario zeker en vast ook geweldig vinden! De naam van dit spel is een samentrekking van de woorden agar, een bestanddeel van de celwand van rode algen, en io, een typische ICT-domeinnaam voor online games.

Agario werd in 2015 uitgevonden door Matheus Valadares, een 19-jarige Braziliaan die het spel voor het eerste verspreidde via een internetforum. In 2015 bracht Miniclip de eerste Android en iOS versies uit.

Hoe speel je Agario?

In dit spel strijden alle cellen tegen elkaar in een soort van petrischaal, met als doel zo groot mogelijk te worden. Dit doel bereik je door zo veel mogelijk andere cellen en pellets (voedsel) op te slokken. Virussen liggen intussen op de loer om grote cellen in verschillende delen te splitsen, terwijl kleinere cellen er zich achter kunnen verschuilen.

Jouw cel kan je simpelweg besturen met je muis. Je bent daarna de hele tijd op de vlucht voor andere cellen die groter zijn dan jou, terwijl je op je weg zo veel mogelijk pellets opeet en kleinere cellen verorbert. Als je wordt opgegeten door een andere cel is het spel voorbij. De spelconsole houdt telkens je score bij en geeft weer tot welk level of niveau je geraakt bent.

Online Agario spelen

Je kan Agario op verschillende spelletjeswebsites gratis spelen. Je moet in de meeste gevallen een gebruikersnaam kiezen, die verschijnt op jouw cel. Daarna log je eenvoudigweg in, bijvoorbeeld via Facebook of via je Google-account.

Op miniclip.com en speeleiland.nl kan je meteen beginnen spelen zonder eerst minutenlang te moeten wachten tot je de advertenties kan wegklikken. Je kan ook een leuk thema (skin) kiezen, dat je kan kopen met jouw munten. Zo kan je een leuk patroon, dier of ander figuurtje weergeven op jouw cel.

Apps voor Android en iOS

Wil je Agario graag op je smartphone of tablet spelen? Je kan de game gewoon gratis downloaden op de Google Play Store of App Store. In plaats van de computermuis gebruik je hier je vinger om de cel te bewegen.

Welke gratis Agario spelletjes hebben de beste ratings?

Agar.io (Android en iOS)

Download dit Agario spel op je Android smartphone of in de App Store en begin meteen met de jacht naar andere cellen en pellets. Deze gratis app houdt je scores bij, die je nadien naar lieve lust kan delen op Facebook om te pronken met jouw scores.

Nebulous (Android)

Dit Agario spel met de naam Nebulous speelt zich af in de ruimte. Het is de bedoeling om jouw speler zo groot mogelijk te laten worden door andere spelers en pellets op te eten. Het speciale aan dit spel is dat je de keuze hebt uit veel verschillende skins, zoals planeten en sterren.