candy crushCandy Crush Saga is een 3-op-een-rijspel met snoepjes, zoals de naam het zelf zegt. Jong of oud, iedereen kan dit eenvoudig spel spelen. Vooral de leuke kleuren en het feit dat je al dat lekkers de hele tijd ziet ontploffen en schitteren maken Candy Crush superverslavend.

Het doel van dit spel is telkens weer 3 dezelfde snoepjes naast elkaar krijgen. Wanneer je daarin slaagt verdwijnen deze snoepjes en worden ze vervangen door anderen. Iedere keer dat je dit doet krijg je punten.

Uiteindelijk is het hoofddoel zo veel mogelijk punten verdienen. Wanneer je 4 of meer snoepjes naast elkaar hebt ontstaan er een soort van unieke snoepjes die een groter deel wegvegen. Daardoor krijg je extra punten. Er zijn honderden niveaus, die steeds moeilijker worden.

Candy Crush Saga werd uitgebracht door het bedrijf King in 2012. Omwille van het enorme succes werden later nog 3 andere varianten uitgebracht: Candy Crush Soda Saga, Candy Crush Jelly Saga en Candy Crush Friends.

Candy Crush downloaden

De bekendste manier om Candy Crush te spelen is via de gratis app, die beschikbaar is in de App Store en de Google Play Store. Na installatie heb je geen internet meer nodig. Je kan Candy Crush dus perfect offline spelen.

Wil je dit spelletje ook op je laptop spelen? Dat kan ook. Op King.com kan je dit spel online spelen. Het leuke is dat je hier ook een account kan aanmaken en je voortgang kan opvolgen. Op deze website kan je trouwens niet alleen Candy Crush Saga, maar ook Candy Crush Soda Saga spelen.

Is Candy Crush gratis?

Je kan Candy Crush perfect gratis spelen, maar het is ook mogelijk om geld in te zetten om meer of sneller te kunnen spelen. Dat kan door geld op je Google Account te zetten. Daarvoor moet je een Google Play Gift Card kopen. Dat kan voor verschillende bedragen van enkele tientallen tot honderden euro's.

Je kan op een veilige manier betalen met iDeal. Daarna krijg je een code die je kunt toevoegen aan je Google Play Store saldo. Daarna kan je, zonder je kredietkaart te linken aan het spel (zoals voorheen), 'Candy Crush geld' inzetten.

Hoe Candy Crush overzetten op je nieuwe telefoon

Heb je net een nieuwe smartphone gekocht, dan wil je natuurlijk je score niet verliezen. Anders heb je voor niets uren Candy Crush gespeeld en ben je je (al dan niet) geweldige score gewoon kwijt...

Voor iOS toestellen kan je de hele app overzetten naar je nieuwe telefoon via AnyTrans. Dat programma kan je downloaden en installeren op je twee telefoons. Connecteer daarna je oude telefoon met je pc, ga naar Apparaatbeheer en zet Candy Crush over op je pc (onder Apps). Daarna kan je op een gelijkaardige manier tewerkgaan om het spel op je nieuwe telefoon over te zetten. Die verbind je dan met je pc om dit te doen.

Voor Android moet je de app Helium by ClockwordMod installeren op beide toestellen. De methode is verder gelijkaardig. Je zet alles eerst over op je pc en nadien van je pc naar je nieuwe telefoon.

Apps

Candy Crush wordt het vaakst gespeeld op smartphone of tablet. Download de gratis spelletjes via de Google Play Store of de App Store en begin meteen met spelen!

Dit zijn de Candy Crush spelletjes voor Android:

Candy Crush Saga

candy crush saga

In deze standaard versie van Candy Crush gaat het er om zo veel en zo snel mogelijk snoepjes te verwijderen. Laat je gaan en laat het ene na het andere snoepje ontploffen en verdwijnen. In een mum van tijd ben je zonder enige twijfel uren bezig. Veel succes!

 

Candy Crush Soda Saga

candy crush soda saga

In dit spel Candy Crush Soda Saga zitten extra functies en andere snoepjes dan in de standaard versie. Je kan o.a. sodaflessen wisselen met snoepjes om paarse soda te doen vrijkomen & snoepbeertjes te redden en ijs verbrijzelen om snoepbeertjes vrij te laten.

 

Candy Crush Jelly Saga

candy crush jelly saga

In Candy Crush Jelly Saga gaat het erom de 'jelly' te verspreiden om zo veel mogelijk snoepjes te doen verdwijnen. Dit spel is iets ingewikkelder dan de standaard versie. Hier is het ultieme doel de Jelly Queen verslaan. Veel succes!

 

Candy Crush Friends Saga

candy crush friends saga

Verzamel vrienden zoals octopussen en mammoeten, en laat ze je bijstaan om verder te geraken. In Candy Crush Friends Saga draait het er opnieuw om om van niveau naar niveau te gaan, natuurlijk zo snel mogelijk. In dit spel zit ook heel wat extra lekkers, naast snoepjes, zoals chocolade en koekjes.

 

Candy Crush op iPhones en andere iOS toestellen

Zowel Candy Crush Saga en Soda Saga als Jelly Saga en Friends Saga kan je ook op je iPhone en andere iOS toestellen gratis spelen. Veel plezier!