mahjong gratis online

Mahjong is een Chinees spel, dat ontstond tijdens de Qing dynastie. In het begin van de 20e eeuw verspreidde het spel zich over de hele wereld. Vandaag de dag wordt het ook gespeeld in Westerse landen.

De standaardversie wordt gespeeld met 4 deelnemers, maar er bestaan ook varianten die je met 3 kan spelen. Op dit moment bestaan er ook heel wat online spelletjes, die je alleen speelt. Vooral Mahjong Solitaire is tegenwoordig zeer populair. Mahjong Titans en Mahjong Connect zijn daarvan de bekendste games.

Hoe speel je Mahjong?

De bekendste online versie is Mahjong Solitaire, waarvan er dan op zijn beurt verschillende varianten bestaan. Het doel is simpelweg alle paren vinden. Telkens als je een paar gevonden hebt, verdwijnen de stenen. Uiteindelijk is het doel alle stenen weg te spelen.

De belangrijkste regel is dat enkel stenen die vrij zijn aan twee zijden kunnen weggespeeld worden. Een steen die dus volledig omringd is door andere stenen kan je niet wegspelen.

Verder zijn er behalve duo's ook unieke stenen, die dus geen deel uitmaken van een paar. Dit zijn de stenen met symbolen van seizoenen en planten. Voor deze stenen moet je de vier bijeenpassende symbolen zoeken.

Online Mahjong spelen

Je kan Mahjong gratis spelen op een aantal spelletjessites. Je hoeft daarvoor dus helemaal niets te downloaden of installeren. Heel wat websites bevatten vervelende advertenties. In andere gevallen wordt er gevraagd Flash Player te installeren. De beste websites waar je ongestoord zonder advertenties Mahjong kan spelen zijn onlinemahjong.nl, mahjong.nl en themahjong.com.

Apps voor Android en iOS

Wil je Mahjong graag op je smartphone of tablet spelen? Download dan simpelweg de gratis spelletjes via de Google Play Store of de App Store en begin meteen met spelen!

Welke Mahjong spelletjes zijn het populairst?

Mahjong Solitaire Classic (Android)

mahjong solitaire voor android

Speel het klassieke Mahjong Solitaire spel op je Android smartphone of tablet. De Chinese achtergrondmuziek zorgt voor een extra leuke toets. Je kan gebruik maken van de hints wanneer je even niet meer verder kan. Tot welk niveau kan jij geraken?

 

Mahjong Titan (Android)

mahjong titan android

Dit Mahjong spelletje is zeer gelijkaardig aan de standaardversie van Mahjong Solitaire. Het enige verschil is dat de symbolen bij Mahjong Titan lichtelijk anders zijn dan bij het oorspronkelijk Chinese spel. Het doel is hetzelfde, de paren zoeken die twee vrije zijden hebben tot alle stenen weggespeeld zijn.

 

Mahjong Connect (Android)

In dit spel Mahjong Connect is het de bedoeling de paren te vinden die door een lijn met elkaar verbonden kunnen worden. Twee stenen waartussen geen 'connectie' mogelijk is kunnen dus niet weggespeeld worden.

 

Mahjong!! (iOS)

mahjong ios

Speel alle paren zo snel mogelijk weg in dit klassieke Mahjong Solitaire spel voor iPhone en iPad. In welke recordtijd slaag jij erin alle paren te vinden? Je raakt zonder twijfel in een mum van tijd verslaafd aan dit leuke spel. Installeer het spel en laat de fun beginnen!

 

1001 ultimate Mahjong (iOS)

ultimate mahjong voor ios

Dit is het ultieme Mahjong spel voor Iphone en Ipad. Kies uit de 8 verschillende thema's, 40 achtergronden en 5 sets stenen. Er is dus voor ieder wat wils. Zoek de paren en speel alle stenen zo snel mogelijk weg!