Is jouw huis goed beschermd tegen inbrekers? Of je nu waardevolle spullen in huis hebt of niet, ongewenste gasten wil je buiten houden.

Je hoeft gelukkig niet meteen te investeren in een duur elektronisch alarmsysteem. Door de juiste sloten op jouw deuren en ramen te plaatsen, maak je jouw thuis al heel wat veiliger.

Verbeter dus de inbraakbeveiliging in je huis! Wist je dat Slotenmaker Den Haag nu een gratis beveiligingsslot en aanbetaling aanbiedt voor nieuwe klanten?

Heeft iemand bij jou al eens ingebroken? Als iemand ongewenst in jouw huis is binnengedrongen, kan dat een grote impact hebben op jouw gevoel van veiligheid. Elk nieuw geluid kan jou afschrikken, je kijkt drie keer na of de deur wel op slot is en laat misschien zelfs alle lichten de hele nacht branden. Misschien hebben de inbrekers zelfs iets van waarde meegenomen? 

Of jij het al hebt meegemaakt of niet, je doet er best alles aan om jouw huis preventief in orde te brengen met inbraakbeveiliging. Inbrekers zullen immers sneller opgeven als ze niet gemakkelijk binnen kunnen dringen in jouw huis. Gelukkig bestaan er heel wat mogelijkheden om jouw deuren en ramen te verstevigen en je sloten te verbeteren.

Breng de inbrekers niet in verleiding

Je kan er zelf natuurlijk voor zorgen dat inbrekers niet in verleiding gebracht worden door wat bij jou in de woonkamer staat. Juwelen, smartphones of laptops leg je best niet in het zicht en als jij waardevolle kunstwerken of een moderne TV in huis hebt, hang je ook best gordijnen op. 

Laat ook zeker een lampje branden wanneer je een avondje uit huis bent (en laat eventueel de TV of radio aan staan voor een tijdje) zodat het lijkt alsof er toch iemand thuis is. Zorg dat je alle ramen en deuren gesloten hebt voor je vertrekt en doe de poort naar de tuin of de garage ook zeker op slot, zodat inbrekers niet langs de tuin naar binnen kunnen. Let er ook op dat je geen ladders of ander beklimbaar materiaal langs de muren van jouw huis laat staan. Dat maakt het wel heel gemakkelijk voor een potentiële inbreker!

Woon jij in een buurt waar af en toe inbraken plaatsvinden? Je kan een buitenlicht met een sensor installeren aan jouw deur, zodat ze opgelicht en afgeschrikt worden wanneer ze aan de deur komen. Als je een goede relatie hebt met jouw buren, kan je ook vragen om een oogje in het zeil te houden als je (langer) uit huis bent. Indien zij iets verdacht opmerken kunnen ze vanuit huis de politie bellen.

Voorkom mogelijke inbraakschade

Zelfs als jij er telkens goed op let dat alles goed afgesloten is, kan het je toch overkomen dat er iemand bij jou inbreekt. Woon jij in een woning waar de brievenbus naast de deur ingebouwd zit? Let er dan zeker op dat je de voordeur op slot draait. Inbrekers kunnen immers de deur openmaken met een kapstok of ander hulpmiddel. Inbrekers kunnen ook met brute kracht ramen of deuren intrappen of inslaan. Om dit te voorkomen kan je bijvoorbeeld een stevigere deur plaatsen of de deur verstevigen met een extra slot op kniehoogte. 

Om onnodige inbraakschade te voorkomen, kan je ook gewoon voor goede inbraakbeveiliging zorgen. Zo kan je jouw oude sloten vervangen door veiligheidssloten die bestand zijn tegen populaire inbraakmethodes of kan je inbraakstrips, meerpuntsluitingen, dievenklauwen of veiligheidsbeslag laten plaatsen op jouw ramen en deuren. Laat je gewoon even informeren bij een specialist en detecteer de zwakke plekken in jouw woning.

Bij Slotenmaker Den Haag krijg je nu een gratis veiligheidsslot bij jouw inbraakbeveiliging. De Nederlandse slotenmaker helpt je verder bij alle problemen en diensten voor de beveiliging van jouw auto, fiets of woning. Je kan je gratis laten informeren en krijgt een volledig overzicht van alle kosten die de inbraakbeveiliging met zich mee zou brengen.