Wanneer je net begint met een bedrijfje of dienst, of wanneer je voor bijvoorbeeld school of voor een tijdelijk project werkt, zijn gratis visitekaartjes een verstandige optie. Op Vistaprint.be vind je de leukste service voor het maken van professionele visitekaartjes. Helemaal gratis zijn ze niet, maar Vistaprint biedt wel regelmatig fikse kortingen aan, waardoor het drukken van een lading visitekaartjes een investering wordt die de moeite waard zal blijken! De kortingen zorgen er ook voor dat je een goed idee krijgt van de service van Vistaprint en krijg je een goed beeld van hun betalende opties. Je hebt dan immers een goed beeld van de printkwaliteit en klantvriendelijkheid van Vistaprint.gratis visitekaartje

 

Zomaar een gratis visitekaartje? Onmogelijk!

Een visitekaartje is van vitaal belang om jou, je bedrijf of aangeboden diensten een goed imago te bezorgen. Bedoeling is dat de ontvangers van jouw visitekaartje onder de indruk geraken van het stijlvolle ontwerp, maar ook de kwaliteit van het papier is hierbij bijvoorbeeld belangrijk. Vistaprint gebruikt diverse soorten duurzaam papier, en ook de speciale toplagen maken je kaartje tot een ware eyecatcher. Zo krijg je bij Vistaprint uitstekende kwaliteit voor een klein prijsje. Je hebt keuze uit een enorm divers verzameling van verschillende ontwerpen, waarvan er ongetwijfeld een aantal zullen aansluiten bij jouw persoonlijke stijl en/of die van je bedrijf.

Een visitekaartje: wat mag er zeker niet ontbreken?

Wanneer je een mooi ontwerp hebt uitgekozen, bijvoorbeeld met een abstracte zwarte achtergrond, een blauw design, of een specifiek design voor je diensten als vakman, beautyspecialist of coach, dan kan het maken van een persoonlijk kaartje pas echt beginnen. Allereerst kun je het kaartje voorzien van je naam en je functie. Ook heb je twee adresregels om in te vullen en kun je verschillende contactgegevens invullen. Een telefoonnummer bijvoorbeeld, en een webadres waarop je (potentiële) klanten kan tonen wat jij in je mars hebt. Ook e-mailadressen kunnen worden toegevoegd. Vanzelfsprekend is er ook plaats voor de bedrijfsnaam, die prominent op het kaartje wordt gezet. Hier kun je ook een boodschap onderzetten, bijvoorbeeld de slogan van het bedrijf, jouw persoonlijke motto, een citaat en zo meer.

Ook zijn er een hoop optionele mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld diploma’s en ervaring toevoegen aan de achterkant. Je kunt hier tekst toevoegen, en de verschillende teksten op het kaartje kun je zelf vormgeven. Kies bijvoorbeeld uit verschillende lettertypen en geef de letters zelf de kleuren die je wilt. Ook de lettergrootte kun je aanpassen. Tekst draaien is ook mogelijk. Zo past jouw tekst altijd precies mooi op het kaartje. Wanneer je gratis visitekaartjes aanschaft, krijg je er een gratis kaartjeshouder bij, waarmee je jouw kaartjes netjes houdt en gemakkelijk bij de hand hebt.
Gratis bedrijfskaartje? Hier vind je ze!

Wie zoekt, die vindt! Er bestaan wel degelijk mogelijkheden om jouw visitekaartjes gratis te (laten) maken. Vistaprint.be, een online printspecialist die nog veel meer doet dan enkel bedrijfskaartjes, biedt regelmatig gratis drukwerk aan. Ook hebben ze nu en dan uitzonderlijke kortingen lopen op hun aanbod. Maar je kan ook gewoon zelf jouw kaartjes ontwikkelen en ze thuis printen.

Adobe Indesign en Adobe Illustrator

Indesign en Illustrator zijn grafische programma's die tot de Adobe-familie behoren. Beide zijn populaire tools onder professionals voor het ontwerpen van bedrijfskaartjes. Het is moeilijk te zeggen welk van de twee het meest geschikt is voor het ontwerp van een visitekaartje: vaak is dit een kwestie van vertrouwdheid met het programma. De programma's van Adobe zijn wereldberoemd, maar helaas ook betalend. Handig is wel dat je steeds een proefversie kan uittesten om te ontdekken of het programma iets voor jou is: kan je er makkelijk mee overweg en levert de software de dienst die jij verlangt? Dit ontdek je door een gratis en vrijblijvende testversie te downloaden. Het spreekt voor zich dat die maar een beperkte tijd geldig blijft, maar het is een uitstekende manier om kennis te maken met programma's als Indesign, Illustrator, Photoshop en het volledige Adobe Creative Suite.

Het voordeel is dat je volledig vrij bent wat betreft het ontwerp van jouw visitekaartje. Daartegenover staat dan weer dat het wat tijd in beslag kan nemen vooraleer je vertrouwt bent met het programma en hoe het efficiënt te hanteren. Het printen doe je zelf, waardoor je toch weer wat kosten bespaart, of kan je uitbesteden aan een professionele drukker. Die stuur je dan jouw ontwerp op in pdf-formaat, zodat het ontwerp behouden blijft.

Canva

Canva is een gratis ontwerpprogramma dat al sinds 2012 bestaat. Het gebruik van Canva is gratis en bovendien moet je niets downloaden: je kan het volledig online gebruiken. De ontwerpen die de tool je ter beschikking stelt, zijn stijlvol, hedendaags en bovendien nog eens heel divers. Canva biedt templates aan die je naar believen kan aanpassen. Hierdoor kan je enorm veel kanten uit met jouw ontwerp. Het grootste voordeel aan Canva is dat je het in een vingerknip onder de knie hebt, waardoor je al snel heel mooie ontwerpen maken kan. Het enige wat je moet doen is een profiel aanmaken. Canva slaat dan jouw ontwerpen en schetsen op, zodat je zelfs een mooi overzicht krijgt van wat je in het verleden ontworpen hebt.canva gratis online ontwerp programma

Je hebt de optie om jouw ontwerpen, naast visitekaartjes kan je er ook uitnodigingen, verjaardagskaarten en noem maar op mee ontwikkelen, als pdf te downloaden. Die pdf kan je dan eenvoudig afdrukken of ook weer aan een professioneel drukker toe vertrouwen. De mogelijkheden bij Canva zijn sowieso al enorm, maar je kan ook uitbreiden naar een premium versie, waardoor jouw ontwerpen al zeker niet te onderscheiden zullen zijn van die van een professioneel grafisch ontwerper!

Make Business Cards

Als jouw visitekaartje enkel essentiële informatie moet bevatten, zoals jouw naam en contactgegevens, dan is deze gratis website waarschijnlijk de beste optie. Met Make Business Cards verspil je tijd noch moeite aan het zoeken naar of ontwerpen van het design, maar concentreer je je dus op de essentie. En dat blijft uiteindelijk dat mensen jouw naam in hun portefeuille hebben en je kunnen contacteren wanneer nodig. Jouw naam, contactgegevens en eventueel een logo: less is more?

Business Card Star

Deze website biedt eigenlijk dezelfde dienst aan als Make Business Cards. Alleen heb je met Business Card Star nog wat meer opties wat betreft het ontwerp van jouw kaartje. Zo heb je de keuze uit een honderdtal zakelijke ontwerpen, waarbij je telkens de kleur naar jouw smaak kan aanpassen. Deze website is ideaal voor je wanneer je het design niet compleet wil verwaarlozen. Ook hier heb je de optie om jouw visitekaartje als pdf te downloaden en te (laten) printen.

 

Vistaprint.be

Vistaprint is de printspecialist waar je terecht kunt voor verschillende producten. Posters, spandoeken, fotoafdrukken en -producten, maar ook kaarten en uitnodigingen bijvoorbeeld. Ze staan bekend om de visitekaartjes van hoge kwaliteit, en er is dan ook veel mogelijk op het gebied van visitekaartjes voor jouw bedrijf. Verschillende mooie papiersoorten en een bedrukking in hoge resolutie en van goede kwaliteit in mooie kleuren, zorgen voor een visitekaartje dat gezien mag worden.Met de vijftig gratis visitekaartjes kun je alle kanten op. Of je nu student bent en voor je studentenvereniging een visitekaartje nodig hebt of een beginnende zelfstandige bent: in het begin zijn vijftig gratis kaartjes geen overbodige luxe. Vistaprint heeft ook regelmatig acties met gratis producten. Een gratis spandoek of poster bijvoorbeeld. Kies hierbij uit een aantal standaard ontwerpen en make it your own! Vistaprint verzorgt ook digitale marketing!

Best handig? Knutsel er zelf een in elkaar!

Als jij goed overweg kan met eenvoudige computersoftware, maar ook het betere knip- en plakwerk je in de vingers zit, dan zijn de handige tips voor doe-het-zelvers in onderstaande video voor jou alvast kinderspel! Met de gebruiksvriendelijke tools die we hierboven vermelden en jouw creativiteit en handigheid straalt jouw visitekaartje alvast écht authenticiteit uit.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=e9cCo6E3BCg