Gratis Website MakenAltijd al gedroomd van je eigen webstek, maar je dacht dat het technisch onmogelijk was? Vergeet het! Vandaag de dag bestaan er tal van websitemakers. De standaardversie daarvan kan je gratis gebruiken. Wil je meer opties? Dan moet je een bijdrage betalen voor een premium versie. Het leuke is dat je zowat alle websitemakers gratis kan uittesten.

Geen kaas gegeten van programmeertaal als HTML of CSS? Dat is dus geen probleem. Websitemakers als Weebly, Wix en vele andere bieden software aan die je in een vingerknip installeert. Gratis te installeren templates maken het ontwerpen van een leuk uitziende layout met behulp van programmeertaal simpelweg overbodig.

Doe het zelf met gratis websitemakers

Je wilt je eigen website bouwen, maar het moet er wel een beetje mooi uitzien? Dacht je dat elke blogger en internetster een krak in coderen was? Lang niet. Ook jij kan makkelijk je eigen website ontwerpen. Gratis en met een professionele uitstraling. Gratis websitemakers zijn er in alle geuren en kleuren. Voor welke websitemaker je ook kiest, in de meeste gevallen is het stappenplan hetzelfde. Dit zijn de 5 essentiële stappen voor het maken van een eigen gratis website:

  1. Maak een gratis account aan.
  2. Kies een sjabloon/templat/layout die jij vindt passen.
  3. Voeg pagina's toe en breid je website eenvoudig uit.
  4. Pas de content/inhoud aan: voeg tekst, video's, afbeeldingen, enzovoort toe.
  5. Zet je website online!

Nu is het aan jou om de juiste sitebuilder uit te kiezen en aan de slag te gaan!

Jimdo

Jimdo Gratis Website MakenGebruiksvriendelijkheid primeert bij Jimdo, dat veeleer gericht is op het bouwen van professionele websites. Jimdo is wereldwijd razendsnel populair geworden omdat het één heel handige functionaliteit heeft: een webwinkel. De webwinkel is heel eenvoudig toe te voegen aan jouw website, waarmee je deze e-commerce vriendelijk maakt in enkele klikken. Munt slaan uit je website wordt zo een makkie! Ook als je geen winst nastreeft, is Jimdo uiterst handig.

Jimdo

SimpSite

SimpSite Gratis Website MakenEen grote aanbieder voor het maken van een gratis website is SimpSite. SimpSite staat voor weinig gedoe en het 'simpel houden': ook op tablet en smartphone zal jouw website er goed uitzien. Is jouw prioriteit makkelijk teruggevonden te worden op Google? Dan moet je niet verder zoeken. Creëer je eigen stukje internet in slechts 5 minuten, helemaal gratis!

 

Wix

Wix Gratis Website MakenMet Wix kan je gratis een prachtige website maken zonder technische vaardigheden. Je kiest eenvoudig een template, door te klikken en slepen pas je eenvoudig aan wat je wilt. Ook je eigen tekstmateriaal en media toevoegen is een fluitje van een cent. De technologie die achter Wix schuilt is door een ervaren team van professionals ontwikkeld op een manier die het je zo makkelijk mogelijk maakt om nieuwe elementen, via de Wix App Market, aan je website toe te voegen. Toch nog iets onduidelijk? Dan staan de technici je maar al te graag te woord!

 

 

WordPress

WordPress Gratis Website MakenOorspronkelijk werd WordPress opgericht om blogs te ontwikkelen. Samen met haar gebruikers groeide deze software uit tot een heuse websitemaker. Het 'content management systeem' is eenvoudig te hanteren, dankzij een grote keuze uit plugins en thema's. Het wordt je bovendien erg makkelijk gemaakt om je eigen domeinnaam te laten registreren of over te zetten naar WordPress. Geraak je toch ergens niet aan uit? Dan staat de klantenservice altijd voor je klaar!

WordPress

Webklik

WebklikWebklik Gratis Website Maken is een autoriteit op het gebied van webbuilding, maar jammer genoeg niet langer gratis. De proefperiode is dat wel! Het systeem is zo gemaakt opdat het door eender wie, ervaren of niet, gebruikt kan worden. Stap per stap word je bovendien begeleid bij het ontwikkelen van je website. Ook geschikt voor kleine ondernemingen!

 
EveryOneWeb

EveryOneWeb Gratis Website Maken

EveryOneWeb helpt letterlijk iederéén met het maken van een gratis website. Dankzij ultiem gebruiksgemak via een handige interface kan zelfs je grootmoeder een knappe website ontwikkelen en onderhouden. Door middel van advertenties blijft de websitemaker volledig gratis. Daardoor boet je echter niet in aan andere functionaliteiten, of je nu een professioneel uitziende webstek wilt of puur voor recreatief gebruik.

 

 

Webnode

WebnodeMet Webnode kan je heel snel (in 5 minuten al) en gemakkelijk een mooie website maken en dat volledig gratis. Geloof je ze niet? Dan spreken de 30 miljoen gebruikers voor zich. Je kan kiezen uit een heleboel ontwerpen die je zelf kan aanpassen en er ook mooi uitzien op een smartphone.

 

 

Weebly

Weebly Gratis Website Maken

Wil je een oogstrelende gratis website? Dan is Weebly wat je zoekt. Hiermee ontwerp je echt mooie websites naar jouw smaak. In het gratis pakket moet je wel een advertentie van de websitemaker dulden en zit ook je domeinnaam niet inbegrepen. Met behulp van klik- en sleepwerk met je muis tover je zo een mooie website op het scherm!

Weebly