Bestaat er een betere combinatie dan voetbal en het aansteken van de barbecue? Wij denken alvast van niet! Een voetbalmatch op tv is dan ook het geschikte moment om je barbecue boven te halen en al je vrienden en familie uit te nodigen. Achteraf kijk je allemaal samen naar de match. Het perfecte scenario voor een geweldige avond!

Voorbereiding is alles

Het klinkt cliché om te zeggen, maar een goede voorbereiding is heel wat waard. Niet alleen op vlak van hapjes en drinken, maar ook wat betreft de praktische kant.

Als je mensen uitnodigt voor een voetbalmatch is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de match kan afspelen. Wil je niet iedereen naar binnen laten verhuizen in je living? Zorg dan voor een mogelijkheid om je televisie buiten te zetten of huur een beamer en speel de match af op een buitenmuur.

Keer je barbecue binnenstebuiten

Kijk zeker en vast ook je barbecue nog eens na. Als je deze al lang niet hebt gebruikt is het misschien wel eens goed om te zien of de bakplaat proper is of de kolen toe zijn aan vervanging. Misschien heb je ook wel nieuw bbq gereedschap nodig.

Rep je naar de winkel

Als je een barbecue organiseert in combinatie met een voetbalmatch, dan moet je ervoor zorgen dat je eten en drinken in overvloed in huis haalt. Het zijn avonden waar mensen even al hun regimes opzij zetten en goed eten en drinken. De grote favorieten zijn worstjes, satés, chips en frietjes. Zorg voor eten dat niet te veel voorbereiding nodig heeft en dat mensen snel en staand kunnen opeten. Zorg ook voor genoeg drank en ijs zodat alles koel blijft op warme zomeravonden. Een grote bak vol ijs is perfect om de pintjes fris te houden!

Kleurrijke aankleding

Versier je tuin met allerlei decoratie in het thema van de ploeg waar jij voor supportert. Breng het voetbalstadion tot in je tuin. Haal allerlei gadgets in huis om een echte voetbalsfeer te creëren.

Vraag ook aan al je gasten om zich te kleden in de kleuren van hun favoriete ploeg. Zo zorg je voor een toffe groepssfeer. Supporteren jullie voor verschillende ploegen? Voel je vrij om elkaar wat te jennen 😉  En vergeet natuurlijk het belangrijkste niet zoals een voetbal en ander leuk buitenspeelgoed voor de kleine kindjes die van de partij zijn. Voor een kindervoetbalmatch supporteren in je eigen tuin? Dat is de kers op de taart bij een voetbalavond van elke ouder!

Voeten onder tafel schuiven

Tot slot rest je uiteraard nog maar één ding te doen: lekker genieten. Smijt het vlees op de barbecue, zet de pintjes koud en geniet van de (echte of kinder) match in de tuin. Dan heb je de succesformule gevonden voor een heerlijke avond genieten met je vrienden en familie.