Veel Vlamingen hebben internet- , tv- en GSM-abonnementen lopen bij verschillende providers. Een groot nadeel is dat je hierdoor vaak de volle prijs betaalt voor afzonderlijke diensten. Een alles in één pakket komt vaak goedkoper uit omdat hierin alle diensten van één provider gebundeld worden. Benieuwd naar de andere voordelen? Ga dan internet en tv vergelijken. Wij zetten alles even voor jou op een rijtje! 

  • Overstappen loont altijd 

Eerst en vooral is er het onmiskenbare voordeel van het overstappen zelf. De meeste providers lokken nieuwe klanten met aantrekkelijke kortingen op abonnementskosten voor de eerste periode. Meestal betreft het hier reducties van 40% op de eerste 3 of 6 maanden. Let wel op, deze kortingen zijn enkel van toepassing op nieuwe klanten. Bovendien vervalt dit voordeel na een bepaalde periode. Daarom ga je best internet vergelijken en steeds de acties van concurrenten in de gaten te houden. Door frequent over te stappen, geniet je blijvend van kortingen. 

  • Minder administratie 

Een ander niet te onderschatten voordeel van het alles in één pakket is de verminderde administratie. Zo ontvang je maandelijks maar één factuur voor je tv en internet en telefoonkosten. Bovendien heb je nu ook maar één aanspreekpunt in plaats van drie verschillende. Zo kan je bij één helpdesk terecht met al jouw vragen en problemen. 

  • Bijkomende voordelen en kortingen 

Daarnaast is het voor de aanbieders ook vaak eenvoudiger als klanten voor alle diensten aangesloten zijn. Om toekomstige klanten hiervoor warm te maken komen ze hen vaak tegemoet met extra voordelen. Zo bieden veel operatoren in het pakket gratis enkele betalende kanalen aan, verdubbelen ze het aantal belminuten of verhogen ze de internetsnelheid.