Ongetwijfeld dat je wel eens van een VPN hebt gehoord. Wellicht weet je ook wel waar je die voor kunt gebruiken. Maar, wat heb je er nou echt aan? Wat schiet je er mee op als je een VPN aanschaft? Is zo’n VPN helemaal gratis? En waarom moet je die nou echt aanschaffen? Is het dan zo onmisbaar? Je leest het allemaal in dit artikel.

Wat is een VPN?

De eerste vraag die je jezelf waarschijnlijk stelt is: ‘wat is een VPN?’ Logisch ook, want als je niet weet wat het is, wil je er uiteraard meer over weten. De juiste informatie is dan heel belangrijk. VPN staat voor: Virtual Private Network. Of te wel, in Nederlands vertaald: virtueel privénetwerk. Aan de naam kun je wellicht al raden wat een VPN dan inhoudt. 

Het is namelijk een dienst, die jouw internetverbinding privé maakt en daardoor je privacy beschermt. Je IP-adres wordt verborgen en daardoor kun je openbare wifi verbindingen op een veilige manier gebruiken. Je hebt dan minder kans om gevolgd te worden of dat je gegevens op straat belanden. 

De voordelen van een VPN

Nu we weten wat een VPN inhoudt, is het belangrijk om de voordelen op een rijtje te zetten. Allereerst surf je veilig op het internet, want al je data is beveiligd. Ten tweede is je internet met én zonder VPN even snel. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je de snelheid van je internet in moet leveren. Uiteraard zijn er nog meer NordVPN voordelen, zoals de constante bescherming van je gegevens. Jouw data wordt nooit blootgesteld en je account is volledig beveiligd. Daarnaast is een VPN verbinding makkelijk in gebruik en kun je deze overal ter wereld gebruiken. Er zit dus geen limiet aan. Bovendien kun je een VPN verbinding op meerdere apparaten gebruiken. Dit betekent dus dat je maar één account hoeft aan te maken en daarmee tot wel 6 apparaten kunt beveiligen. 

Doordat een VPN overal ter wereld te gebruiken is, kun je met een VPN ook jouw locatie veranderen. Dit is bijvoorbeeld nodig als je een serie wil kijken op Netflix, waarvan het seizoen nog niet is gelanceerd in Nederland. Of kijk bijvoorbeeld Nederlandse series, terwijl je op vakantie bent in Spanje. Een VPN account is dus zeker het proberen waard, vooral als daardoor een hoop nieuwe series kunt ontdekken! Nog een groot voordeel is, dat ze op dit moment heel veel aanbiedingen hebben. Bekijk hier de huidige deals, om zoveel mogelijk te besparen op jouw VPN verbinding. 

Wat kun je nog meer met VPN?

Je kunt nog zoveel meer doen met een VPN verbinding. En je zult vast nog meer vragen hebben. Want wat is nou het beste in jouw situatie? Een gratis VPN-verbinding of juist een betaalde versie? Wellicht ben je er nog steeds niet over uit of een VPN wel iets voor jou is. Misschien denk je zo’n verbinding toch niet nodig te hebben. Toch raden we aan om erover na te denken. Lees er meer over en over een aantal affiliate middelen van ze. Wellicht dat je dan wel geen films wil kijken uit andere landen, maar een VPN biedt zoveel meer. Je bent door deze verbinding veel veiliger op het internet. Je social media is veel beter beschermd tegen allerlei invloeden. Voornamelijk als je een eigen bedrijf hebt, kan een VPN verbinding ook heel nuttig zijn. Zo voorkom je dat belangrijke data van jouw bedrijf op straat kan liggen en dat je een makkelijk doelwit bent voor hackers. Door een VPN verbinding aan te schaffen, voorkom je dit allemaal en hoef je je geen zorgen meer te maken. 

Een betaalde of gratis VPN?

Allebei is mogelijk, je kunt gebruik maken van een gratis VPN verbinding of een betaalde variant. Wanneer je voor een VPN betaalt, doe je dit in een abonnementsvorm, dus dan betaal je per maand of per jaar. Zo’n betaalde variant is altijd aan te raden. Bij een gratis VPN verbinding heb je er kans op dat je privacy in het geding komt. Er moet namelijk veel geregeld worden om jouw privacy te waarborgen en dat kost veel geld en een heleboel werknemers. Daarom is het aan te raden om een betaalde versie van een VPN verbinding af te sluiten. 

Nu je alle voordelen van een VPN weet en overtuigd bent dat je deze in abonnementsvorm moet afsluiten, is het enige wat je nog moet doen daadwerkelijk een VPN kopen!