Kledingmerken zoals Tommy Hilfiger, Ralph Lauren en Abercrombie & Fitch hebben stuk voor stuk hun modieus karakter gemeen. Maar dat kunnen we ook zeggen van het schrikbarend prijskaartje ervan. A-kledingmerken kunnen soms ettelijke keren duurder zijn dan minder prominente namen. Toch hoeft jouw geldbuidel jou niet altijd te beperken. Er bestaan immers verschillende manieren om A-kledingmerken goedkoop te scoren. Soms moet je daarvoor wel goed zoeken.

Niks mis met tweedehands

In de eerste plaats kan je A-kledingmerken vaak goedkoop tweedehands kopen. Neem bijvoorbeeld even een kijkje op Facebook Marketplace. Het economisch voordeel loopt er vaak sterk op. Anderzijds is het niet altijd de beste keuze, zeker niet indien de kledingproducten zich niet langer in een optimale staat bevinden. Daarnaast koop je van particulieren en beschik je dus niet over jouw consumentenrechten.

Ook moet je voortdurend bedacht zijn op aflopende modetrends. Een klassiek strak hemd van Tommy Hilfiger via een online marktplaats kopen? Daar hoeft niks mis mee te zijn. Maar met een gewaagd kleedje let je toch maar beter op, zeker omdat het nieuw modeseizoen binnenkort voor de deur staat.

Shoppen in de Kringwinkel

Het kopen via online marktplaatsen of op rommelmarkten werpt soms nog een aantal andere barrières op. Gelukkig kan je ook tweedehands kledingproducten kopen in de Kringwinkel. Ook hier kost het maar een fractie van de nieuwprijs en heb je bovendien ook zekerheid. Alle kledingstukken worden aan een inspectie onderworpen en indien ze niet voldoen, worden ze niet verkocht. 

Het nadeel is dan weer dat je in de Kringwinkel geen modespecialisten zal aantreffen en dat je volledig op jouw modegevoel bent aangewezen, maar ook daarvoor bestaan er alternatieven. Er zijn steeds meer modezaken die ook zelf een tweedehands aanbod hebben, hoewel zij vooral in grotere steden zoals Gent en Antwerpen te vinden zijn. Ook focussen deze modezaken vaak op dameskleding en zien we de herenkleding outlet nog niet zo frequent in het straatbeeld verschijnen.

A-merken kopen in de outlet

Heb je jouw kledingproducten liever goedkoop en nieuw? Dan kan je uiteraard maar best tijdens de solden koopjes doen. Ook dan lopen de kortingen soms op tot meer dan 50%. Toch hoef je niet altijd te wachten tot de soldenperiode van start gaat, want online webwinkels bieden vaak ook koopjes aan buiten de solden. In de dameskleding sale van To Be Dressed loopt de korting bijvoorbeeld op tot meer dan 80%!

Hoe het kan dat de kortingen er zo impressionant zijn? Dat heeft alles te maken met de wettelijke regeltjes. In België is het bijvoorbeeld verboden om te verkopen met verlies. In een Belgische outlet zal je dus nooit A-kledingmerken vinden die goedkoper zijn dan de inkoopprijs. In Nederland bestaat zo’n verbod niet. En niemand kan jou verbieden om A-kledingmerken te kopen in de online outlet van een Nederlandse webwinkel…