Heb je een eigen bedrijf en wil je zorgen voor extra promotie? Dan kan het zinvol zijn om gratis promotieartikelen met het logo van jouw bedrijf erop weg te geven. De artikelen die je inkoopt zijn niet gratis, maar uiteindelijk zorgt het voor meer bekendheid van je merk. En dat maakt het de investering meer dan waard. Maar wat zijn populaire promotieartikelen die je weg kunt geven? Wij zetten er 10 op een rij.

1. Pennen

Iedereen kan wel een extra pen gebruiken. Als het ook nog eens een hele fijne pen is, dan gaat hij vaak mee in de tas of ligt deze op het bureau. En dat maakt de pen tot zo’n ideaal promotieartikel.

2. Zonnebrillen

Momenteel zijn de festivalzonnebrillen heel erg populair. Dit zijn specifieke zonnebrillen met een plastic montuur, die een beetje op het bekende Wayfarer-model van Ray Ban lijken. Ideaal voor extra promotie in de zomer.

3. Waterflessen

Een waterfles gaat overal mee naartoe. Denk aan de sportschool, in de trein of al lopend onderweg in de stad. En met een waterfles draag je ook nog eens een steentje bij aan een beter milieu door de berg plastic afval te verminderen.

4. Katoenen of linnen draagtas

Als het gaat om duurzaamheid, dan zijn de katoenen of linnen draagtassen ook heel populair. Je hebt geen plastic tasjes meer nodig wanneer je zo’n tas bij je hebt. En de mensen maken op die manier ook nog eens wandelend reclame.

5. Notitieboeken

Notitieboeken komen ook altijd van pas. Wanneer je een zakelijk bezoek hebt en je legt een notitieboek met logo op tafel, zorg je meteen voor extra zichtbaarheid.

6. Powerbanks

Ben je onderweg en is je telefoon ineens leeg? Dan komt een powerbank heel erg van pas om hem weer even op te laden. De ontvangers zullen dus dankbaar gebruikmaken van dit handige promotieartikel. 

7. Aanstekers

Als we het over goedkope promotieartikelen hebben, dan zijn bedrukte aanstekers een goede keuze. Verkrijgbaar voor kleine prijzen en goed zichtbaar te bedrukken met het logo.

8. Petten

Een iets meer premium promotieartikel is een cap met het logo erop. Deze zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. En ook deze kun je voor een hele scherpe prijs inkopen en laten bedrukken.

9. T-shirts

Wie wil er nu niet zo’n mooi shirt met het logo erop? T-shirts zijn dan ook heel populair om te laten bedrukken met logo. Je kunt ze op de mouw, op de voorkant en/of op de achterkant laten bedrukken voor extra veel zichtbaarheid.

10. Strandballen

Tot slot mogen de bedrukte strandballen ook niet ontbreken in dit rijtje. Terwijl de kinderen op het strand spelen, vliegt je merk in het rond. Deze gaat waarschijnlijk ook mee op vakantie, dus de ontvangers promoten je merk misschien ook wel in het buitenland!

Er is dus volop keuze als het gaat om populaire promotieartikelen. Kijk welke het beste bij je bedrijf en je doelgroep passen en zorg op een makkelijke manier voor meer naamsbekendheid.