De crypto wereld, je hebt er vast en zeker weleens iets over gehoord. Een voorbeeld uit de crypto wereld is de bitcoin. Een betaalmiddel dat sinds een aantal jaren heel populair is. Het behoort voor velen tot een erkend betaalmiddel, net zoals je pinpas en creditcard. Als je ook de bitcoin wil gaan gebruiken, dan zijn er een aantal zaken die je moet weten. Laten we bespreken welke zaken gratis zijn binnen de crypto wereld.

Krijg gratis airdrops

Als je op zoek bent naar gratis cryptomunten, dan moet je op zoek naar airdrops. Deze kun je later inwisselen tegen cryptomunten. Om aan deze airdrops te komen, moet je vaak wat taken uitvoeren. Deze zijn erg simpel. Denk aan het delen van een nieuw crypto project op social media bijvoorbeeld. Hierdoor krijgt het project meer bekendheid, wat een voordeel is voor de munt.

Het voordeel voor jou is dat je er gratis cryptomunten voor terug krijgt. Vaak leveren deze steeds meer geld op, want er zit veel potentie in nieuwe crypto projecten. Dat is dus nog eens makkelijk verdienen. Je hoeft er zelf geen geld aan uit te geven en er ook niet eens veel aandacht aan te besteden!

Gebruik gratis advies

Als je je nog nooit eerder in crypto hebt verdiept, dan is het best ingewikkeld. Want hoe kun je cryptomunten kopen? Is het nog steeds relevant om bitcoins aan te schaffen of moet je voor een andere munt kiezen? Hoe vaak moet je de koers in de gaten houden en nog zoveel meer. 

Het is heel normaal dat je zoveel vragen hebt. Dat hebben we allemaal als we aan iets nieuws beginnen, en kan dus ook aan de orde zijn als je start met cryptohandel. Gelukkig zijn er genoeg adviezen op het internet te vinden over de handel in crypto, en het werken via een crypto exchange als Bitvavo, Bitpanda, of ByBit. Lees bijvoorbeeld de Bitvavo recensie, waarin veel gratis informatie en uitleg staat over de werking van de Bitvavo exchange.

Cashback bij het winkelen

Winkelen en er geld voor terug krijgen. Dat is natuurlijk een droom van iedereen. Dit noemen we cashback. Voor veel mensen lijkt dat te mooi om waar te zijn en voor anderen is het de werkelijkheid. Deze mensen betalen namelijk met hun cryptomunten, waardoor ze er geld voor krijgen. 

Er zijn een paar betaalkaarten, waarmee je met cryptomunten kunt betalen. Als je met deze betaalkaart in een winkel betaalt, krijg je per transactie een bepaald percentage teruggestort. Dit betekent dat winkelen ineens een stuk goedkoper wordt. Je kunt zelf kiezen welke munten je eraan wil koppelen en hoeveel. Zo kan je partner de kaart niet gebruiken als een creditcard, wel zo handig! 

Vul enquêtes in

Geld verdienen door het invullen van enquêtes. Daar heb je vast en zeker weleens van gehoord. De kans is aanwezig dat jij dat weleens doet om een leuk zakcentje te verdienen. Er zijn verschillende websites waar enquêtes aan worden geboden door bedrijven. Ondernemers zijn bereid om je te betalen in ruil voor antwoorden. Je moet als klant dan antwoorden invullen over een gekocht product of een potentiële aankoop. 

Over cryptomunten zijn ook enquêtes beschikbaar. Deze worden door crypto bedrijven aangeboden. In plaats van dat je er een klein zakcentje voor krijgt, wordt je uitbetaald in cryptomunten. Indirect krijg je er dus zeker wel geld voor en kun je er dus aan verdienen. Het voordeel is misschien wel dat je er niet meteen bij kunt en dat je de kans hebt dat dat geld meer wordt. Bij andere enquêtes staat de beloning vast en kun je er ook niet meer van maken.

Een ander voordeel bij crypto enquêtes is dat de beloning hoger wordt naarmate je meer enquêtes invult. Het is een kleine moeite en je kunt er een mooi zakcentje mee sparen.