Epoxy, je ziet het steeds vaker tegenwoordig. Het wordt voor steeds meer dingen gebruikt. Epoxy wordt gebruikt voor vloeren, maar ook voor keukens, tafels, en andere voorwerpen. Wil je ook graag aan de slag met epoxy? Dan kun je een doe het zelf epoxy pakket bestellen. Je kunt hier bijvoorbeeld een hele mooie vloer mee gieten. Een mooie, egale vloer met een fijne uitstraling. Die past in vele soorten interieurstijlen. Een doe het zelf epoxy pakket is een leuk klusje voor degene die graag creatief bezig is. Je kunt van alles met epoxy, van vormen gieten tot je vloer aanbrengen. Een mooie epoxy vloer in je woonkamer met een chique marmer effect? Met een doe het zelf epoxy pakket kun je dit allemaal doen en ook nog eens heel voordelig. Lees hier meer over epoxy, vloercoating en giethars. Wat kun je er allemaal mee en hoe werkt het?

Epoxy giethars

Als je eenmaal de doe het zelf epoxy gegoten hebt, dan wil je deze ook graag beschermen. Zo’n mooie vloer, keukenblad of tafel, daar zie je niet graag snel krassen en vlekken op. Epoxy giethars kun je gebruiken om de vloer te beschermen. Dit kun je dus als het ware als een vloercoating gebruiken. Met epoxy giethars kun je vanalles. Je kunt het namelijk ook in een vorm gieten en iets mee maken. Denk aan munten, sleutelhangers, sieraden, telefoonhoesjes. Echt alles. Je kunt er dan ook glitter of kleur in doen. Hiermee creëer je een echt kunstwerk. Dit kun je ook over de vloer doen. Dit noemen ze ook wel resin art en je ziet het steeds vaker voorbij komen. Creëer bijvoorbeeld een mooi marmer effect op je vloer. Je kunt dus heel veel met epoxy giethars. 

Vloercoating

Om de vloer te beschermen kun je een vloercoating aanbrengen. Dit is een slijtvaste toplaag over de vloer heen. Dit is de laatste stap van het doe het zelf pakket. Een vloercoating aanbrengen. De vloercoating is beschikbaar in allerlei kleuren. Hiermee kun je dus ook uiteindelijk de uitstraling van de vloer bepalen. Er zijn drie soorten vloercoating:

  • Betonvloer Coating
  • Garagevloercoating
  • Epoxy vloercoating

De epoxy vloercoating is natuurlijk het meest geschikt voor over je epoxy gietvloer. Een waterdichte strakke vloercoating, die in meerdere kleuren verkrijgbaar is. Je kunt de afwerking ook zelf kiezen, ga voor hoogglans of een matte afwerking. Met de verschillende afwerkingen is er dus genoeg keuze en kun je hem helemaal aanpassen aan jouw interieur. In een aantal stappen heb je je vloercoating al aangebracht:

  • Schoonmaken
  • Beschadigingen repareren
  • De vloer voorbereiden
  • De coating zorgvuldig aanbrengen

Doe het zelf epoxy kopen 

Epoxy kun je dus voor een hele hoop dingen gebruiken. Erg moeilijk is het niet, want met de handige handleiding kan iedereen epoxy gebruiken. Een vloer gieten, een keukenblad  beschermen of een leuke vorm gieten. Doe het zelf epoxy is leuk en creatief. Wil je dit ook graag eens uitproberen? Bestel dan een doe het zelf pakket en ga binnenkort zelf aan de slag met epoxy. Breng een vloercoating aan of gebruik epoxy giethars.