Als je niet veel te besteden hebt is een compleet nieuw interieur best een uitdaging. Want even eerlijk, meubels zijn echt niet goedkoop. Niet iedereen kan daarom om de zoveel jaar een compleet nieuw interieur aanschaffen. Alleen iedereen is wel eens in de zoveel tijd daar aan toe, want niets is zo veranderlijk als de smaak van de mens. Toch zijn er trucs om zoveel mogelijk te veranderen in huis, zonder dat je er gek veel geld aan besteed. Hoe je dat doet, zetten we in dit artikel voor je op een rijtje.

De muren pimpen

Door iets aan de muren te veranderen, verandert er in huis al een heleboel. Denk bijvoorbeeld aan een ander kleurtje op de muur. Misschien heb je nog wat verf staan van een van de kinderslaapkamers. Wie zegt dat die kleur niet mooi staat in de woonkamer? Op die manier hoef je al geen geld uit te geven, omdat je de materialen nog hebt. 

Alleen niet iedereen is fan van verf en van uitbundige kleuren. Om de muren niet helemaal wit te houden, kun je ook voor een groot canvas kiezen bijvoorbeeld. Zo krijgt de muur toch een andere uitstraling, maar is deze niet helemaal bedekt. Kies dan wel verstandig. Een rustige canvas print kun je natuurlijk nog veel jaren gebruiken in je interieur. Als je interieur verandert, zal dat schilderij er vast ook nog in passen. Bij https://www.photowall.com/be-fr heb je in ieder geval heel veel verschillende opties. Zo’n canvas kost natuurlijk wel wat, maar is wel een investering in jouw interieur. Mocht je het schilderij toch een keer beu zijn in de woonkamer, kun je ‘m wellicht nog verkopen of verplaatsen naar de slaapkamer. 

Zelf meubels maken

Als je een beetje handig bent is het veel verstandiger om meubels zelf te maken. Je bent dan veel minder geld kwijt, dan wanneer je een meubel koopt in de winkel. Bovendien kun je er nog jouw eigen draai aan geven en heb je meteen een uniek meubelstuk. Hoewel je dan niet veel voor het materiaal hebt betaald, is het meubel natuurlijk veel meer waard voor jullie, omdat het zelf is gemaakt. 

Meubels die je eenvoudig zelf ontwerpt zijn bijvoorbeeld tafels en tv-meubels. Ook een wandkast kun je makkelijk zelf ontwerpen. Het is dan een kwestie van materiaal halen en wellicht verf voor een mooi resultaat. 

Verander de inrichting

Dat klinkt misschien heel gek, maar zo eenvoudig is het wel. Door de inrichting in huis te veranderen, creëer je meteen een hele andere sfeer. Ook de uitstraling wordt anders. Wellicht kun je veel meer diepte en ruimte creëren, door alleen de bank al op een andere plek neer te zetten. Misschien kun je de eettafel wel kwijt in de keuken, waardoor je in de woonkamer ook weer ruimte overhoudt. De woonkamer oogt dan groter natuurlijk, wat ook weer voordelen met zich mee brengt. Dit effect kun je dus ook creëren met lichte kleuren op de muur. 

Door te schuiven met meubels, lijkt het ook meteen of je een ander interieur hebt. Sommige accessoires en meubels vallen dan beter op, waardoor het lijkt of ze nieuw zijn. De inrichting veranderen is daarom een goede optie. Bovendien is het ook de goedkoopste optie die je hebt. 

Doe een meubel switch

Wat je ook kunt doen is om bijvoorbeeld de meubels van de slaapkamer naar beneden te halen. Veel mensen hebben hun slaapkamer zo vol gebouwd met meubels die daar niet per se thuishoren. Denk bijvoorbeeld aan een sfeerhaard. Deze wordt vaak op slaapkamers gezien, terwijl je deze ook makkelijk in de woonkamer kunt plaatsen. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld met een tv-meubel of een ander klein kastje. Haal die meubels van boven naar beneden en zet het tv-meubel van de woonkamer dan weer op de slaapkamer. 

Uiteraard ziet je interieur er meteen anders uit. Door zulke veranderingen, heeft de woonkamer meteen een andere uitstraling en dat is natuurlijk wat je wil. Op een goedkope manier heb je dan een ander interieur.