Tot op zekere hoogte is het zo dat je voor een smartwatch ook een smartphone nodig hebt, hoewel je met bijvoorbeeld een Apple- of een Samsungsmartphone gerust kunt gaan sporten en zonder problemen je looproute kunt vastleggen. Daarnaast bestaan er ook standalonesmartwatches waarvoor je dan weer een eigen simkaart nodig hebt. Hoe dan ook is een smartwatch een flinke investering, zeker als je ook met de extra benodigdheden rekening houdt. Net daarom is het belangrijk om na te gaan hoe je op je smartwatch kunt besparen.

Een goedkope smartwatch kopen voor minder dan vijftig euro

Er zijn wel degelijk een aantal goedkope smartwatches voor minder dan vijftig euro te vinden. Qua design verschillen ze vaak niet veel van de duurdere modellen, hoewel de gebruikte materialen meestal wat goedkoper zijn. Materialen als ABS, dat trouwens goed bestand is tegen stoten en dat geen onderhoud vergt, worden vaak gebruikt. Qua functionaliteit moet een goedkope smartwatch het veelal afleggen tegen de duurdere modellen. De belangrijkste tools, zoals het bewaken van de hartslag en het bijhouden van de fysieke activiteit, zijn over het algemeen wel aanwezig. Extraatjes, zoals contactloos betalen en het nagaan van het zuurstofgehalte in het bloed, dan weer niet. Het zijn echter tools die heel geliefd zijn en die niet iedereen kan laten.

Een voorbeeld van een wel heel voordelig model is de Calypso K8500/1 die voor minder dan 40 euro te verkrijgen is bij bekende winkels als Horloge.nl. Het hoeft niet te verbazen dat je met deze stijlvolle smartwatch dames kunt plezieren. Dit model is echter vooral een fitnesstracker, waardoor de andere smartwatchmogelijkheden niet van de partij zijn. 

Voor wie meer mogelijkheden wil, is het vrijwel onmogelijk om een model voor minder dan vijftig euro te vinden. Ook op de tweedehandsmarkt is dat niet het geval. Bij websites als tweedehands.be moet een goedkope Garmin-smartwatch vaak al minstens zeventig euro kosten.

Besparen op een nieuwe smartwatch

In de praktijk kom je dan ook al snel uit bij de duurdere modellen. Dit wil echter niet zeggen dat besparen helemaal onmogelijk is. Veel websites hebben zogeheten outlets met producten die in korting zijn of waarvan de verpakking is beschadigd. Meestal is het niet eens zo moeilijk om kortingscodes te vinden of krijg je kortingen toegekend nadat je je inschrijft op een nieuwsbrief. Vergeet natuurlijk niet om te vergelijken en maak gebruik van laagsteprijsgaranties. Via websites als Tweakers kan je eenvoudig de prijzen van smartwatches met elkaar vergelijken. Bekijk verder ons overzicht met acties waarbij je smartwatches gratis of met een mooie korting kunt krijgen, bijvoorbeeld bij een abonnement op je favoriete krant.

Extra voordelig een smartwatch kopen bij Horloge.nl

Wil je een kwalitatieve smartwatch kopen, dan is het een goed idee om dit te doen bij Horloge.nl. Bij Horloge.nl vind je namelijk een uitgebreide koopjeshoek met kortingen tot 70%. De kortingen op smartwatches zijn er over het algemeen wel iets minder groot. Op een Garmin smartwatch krijg je er over het algemeen kortingen van 10%, maar op sommige exemplaren lopen de kortingen op tot maar liefst 30%. Dat is toch mooi meegenomen. Bovendien krijg je een kortingsbon van 5 euro als je je aanmeldt op de nieuwsbrief, kan je kosteloos achteraf betalen met AfterPay en kan je je aankopen tot zestig dagen gratis terugsturen. Smartwatches worden er gratis thuisbezorgd, ook in België.