Verhuizen of een make-over van de huidige woning kan flink wat geld kosten. Meestal loopt je spaarrekening in deze periode een aardige deuk op. Maar, ondanks dat dit inderdaad flink wat geld zal kosten, is er ook nog genoeg te doen om op deze kosten te besparen. Er zijn namelijk tal van dingen die helemaal niet veel hoeven te kosten. Benieuwd waar je dan aan moet denken? Hieronder volgen enkele tips hoe je gemakkelijk geld bespaart op de inrichting van jouw woning.

Decoraties

Een huis is niet compleet zonder de nodige decoraties. Dit zijn de stukken die kleur en warmte aan het interieur geven. Zonder decoratiestukken zal het een stuk minder huiselijk voelen. Dat betekent echter niet dat je hier heel wat euro’s aan uit hoeft te geven. Je kunt dit namelijk zo duur maken als je zelf wilt. Simpelweg bloemen aan huis laten komen is al voldoende voor een kleurrijke en natuurlijke uitstraling in huis. Een bos bloemen heb je al vanaf enkele euro’s en geeft het huis direct een geheel nieuwe uitstraling. Bovendien krijg je na een verhuizing vaak ook nog heel wat bloemen opgestuurd. Maak hier dankbaar gebruik van om zo je interieur wat extra sfeer en een persoonlijke touch te geven. 

Je kunt er ook voor kiezen om zelf decoraties te maken. Een leuke activiteit om samen met kinderen te doen. Dat is niet alleen erg voordelig, maar maakt het ook nog eens een stuk gemakkelijker om het interieur persoonlijker te maken. Zo voelt jouw nieuwe huis direct echt als een thuis.

Bespaar niet op alles!

Dit lijkt misschien erg tegenstrijdig wanneer je een krap budget hebt en juist op zoek bent naar manieren om te besparen. Toch is het wel belangrijk om even te benoemen. Uiteindelijk draait het immers ook om wooncomfort. Maak van goedkoop geen duurkoop door tweedehands oude meubels op de kop te tikken en vervolgens op een versleten bank plaats te nemen. De kans is groot dat je hierdoor totaal niet lekker zit en over een jaar weer toe bent aan een nieuw exemplaar. Dan ben je op de lange termijn nog veel meer geld kwijt én lever je ook nog eens in op het wooncomfort in huis. Bedenk daarom van tevoren goed hoe groot je budget is en voor welke dingen je meer geld uit wilt geven. Een goed bed en een fijne bank zijn bijvoorbeeld goud waard voor het wooncomfort.

Houd de folders nauwlettend in de gaten

Regelmatig komen er leuke acties voorbij. Houd daarom de folders nauwlettend in de gaten of zoek deze op online. Zeker aan het einde van het seizoen zien we regelmatig dat er dingen in de uitverkoop terecht komen. Winkels willen van hun oude collecties af om ruimte te maken voor de nieuwe. Daardoor zijn ze in staat om hogere kortingen te geven. Vaak is het op die momenten ook makkelijker om nog wat van de prijs af te praten. Een goed moment om dus te gaan shoppen voor meubels of decoraties.