Ontdek de mooiste vakantieaanbiedingen voor uw vakantiereis en geniet van uw vakantie in Duitsland of Oostenrijk en Luxemburg. Het tijdschrift Vakantiekompas presenteert u met het vakantieportaal Vakantie-kompas.nl een overzicht voor een individuele vakantie. Of het nu gaat om een wandelvakantie, een gezinsvakantie of een korte vakantie, laat u verrassen door het aanbod.

Met Vakantiekompas.nl reist u in elk jaargetijde naar de mooiste bestemmingen en naar de beste hotels. 

Met de gratis catalogusservice kunt u bovendien de vakantiecatalogi van de afzonderlijke aanbieders direct thuisgestuurd krijgen. Gratis en vrijblijvend.

Eersteklas wandelervaringen in Duitsland

Duitsland is een wandelland. Om de vele regio's niet uit het oog te verliezen, wijst het Vakantiekompas de weg. Wandelen is het genot van de molenaar. Tegenwoordig kent iedere wandelaar deze eerste regel van het gedicht van Wilhelm Müller. Ontdek de mooiste wandelbestemmingen in Duitsland en Europa. Of het nu gaat om langeafstandswandelpaden, pelgrimsroutes of rondwandelingen, neem gewoon vakantie in harmonie met de natuur en ontdek de talrijke schoonheden onderweg.

Wandelen is op zich niet zo spectaculair als wildwatervaren of bungeejumpen, maar het herbergt een schat aan ervaringen die elke wandelaar anders bewaart. Je kunt alleen wandelen en veel dingen ontdekken, je kunt met z'n tweeën gaan of met een gezin of groep. Je maakt altijd iets mee dat je uit je dagelijkse leven haalt. U kunt ook uw horizon verbreden met de gepresenteerde bestemmingen, want sommige kent u waarschijnlijk nog niet. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd en laten het hele scala aan natuurbelevenissen zien, die bovendien heel gemakkelijk te bereiken zijn. Dus trek uw wandelschoenen aan - u bent er klaar voor! 

Om een overzicht te krijgen, bestelt u gewoon gratis de mooiste vakantiecatalogi voor uw volgende wandelvakantie. Voor elk type vakantie is er een passende wandelcatalogus.

Wandelpaden en wandeltochten

Duitsland biedt u een dicht netwerk van gemarkeerde wandelroutes, bijvoorbeeld ongeveer 15.000 kilometer aan gecertificeerde kwaliteitspaden, kwaliteitsregio's en kwaliteitsgastheren onder het motto Wanderbares Deutschland.

Langeafstandswandelroutes, rondwandelingen of dagtochten - ontdek met het vakantiemagazine Tambiente de mooiste tochten en wandelroutes - overzichtelijk gerangschikt naar deelstaten. Laat u inspireren door het veelzijdige aanbod van wandelgebieden.

Wandelen in het Bergisch

Heuvelachtige landschappen, betoverende dalen en pittoreske dorpjes - dat en nog veel meer is het Bergische. Wie zou deze afwisselende regio niet te voet willen verkennen? Het Bergische Wanderland biedt met zijn langeafstandswandelpaden en zijn dag- en halve dagtochten een breed scala aan mogelijkheden.

Het succesverhaal van het Bergische Wanderland begon meer dan tien jaar geleden met de opening van de eerste "Bergischer Streifzug". In 2023 worden de jubilea voortgezet. De twee langeafstandswandelpaden "Bergischer Panoramasteig" en "Bergischer Weg" vieren dit jaar hun tienjarig bestaan. Beide paden zijn sinds hun opening door de Duitse wandelbond voortdurend gecertificeerd als "kwaliteitswandelpaden" en bieden onderweg op een totaal van meer dan 500 kilometer prachtige uitzichten en bezienswaardigheden.

Als alternatief kunt u het Bergische Wanderland verkennen op een van de 25 Bergische Streifzügen. De thema- en belevenistochten - meestal rondwandelingen - zijn tussen 4 en 16 kilometer lang en bieden veel afwisseling met informatieborden en ervaringsstations over historische, natuurhistorische en literaire onderwerpen.

Met bus en trein naar de wandeling

Sommige startpunten van etappes of wandelroutes zijn comfortabel en klimaatvriendelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Informeer vooraf naar de reismogelijkheden.

Bestel gratis de actuele vakantiecatalogi

De gepresenteerde bestemmingen van de zee tot de Alpen bieden alles wat het hart van een vakantieganger begeert: of het nu gaat om actieve vakanties, gezinsvakanties, wellness, korte vakanties, stedentrips, vakanties met honden of... Er is iets voor elke smaak en elk budget. Bestel nu gratis de actuele catalogi.