De gyms zijn ondertussen weer geopend! Tijd om aan de slag te gaan met je summer body en het opbouwen van je conditie. Heb je de afgelopen tijd kunnen sporten, of begin je vanaf nul?

Bij een bezoek aan de sportschool zijn er een aantal dingen die je zeker zou moeten doen! Begin bijvoorbeeld altijd met een uitgebreide warming-up, om een vervelende blessure aan je spieren en gewrichten te voorkomen.

Andersom is het onverstandig, om je spieren een groot deel van de tijd in de spiegel te bekijken! Het kan je een arrogante uitstraling geven, die je maar al te graag voorkomt. Wat zijn jouw rituelen in de sportschool?

Neem gratis een vriend mee naar de sportschool 

Ieder begin is lastig, waardoor het slim is om samen met iemand anders te gaan sporten! Zo kunnen jullie elkaar motiveren. Heeft je vriend nog geen abonnement bij de sportschool? Bij Basic-Fit fitness is het bij sommige abonnementen mogelijk om gratis een vriend of familielid mee te nemen. Laat hem of haar eens kennismaken met de voordelen die een sportschool hen biedt! Samen hardlopen op de loopband, een uurtje fietsen op de hometrainer, krachtoefeningen in het krachthonk, enzovoorts.  

Zorg voor voldoende drinken tijdens het sporten 

Om uitdroging en andere lichamelijke ongemakken tegen te gaan, is het belangrijk om voldoende te drinken. Neem een grote bidon mee naar de sportschool en probeer deze helemaal leeg te drinken. Je kunt ervoor kiezen om van je drankje een shake te maken! De eiwitten in deze shakes dragen bij aan het herstel van spieren. Let er goed op, dat de shakes in verschillende soorten worden aangeboden. De ene shake is geschikt voor tijdens het sporten, terwijl andere shakes veelal na het sporten worden genuttigd. Ook een isotone drank helpt je lichaam bij het op peil houden van de vochthuishouding.  

Varieer in de sportschool die je bezoekt 

Wanneer je een abonnement hebt bij bijvoorbeeld Basic-Fit, kun je hiermee terecht in iedere vestiging. Bezoek de fitness in Hasselt, in Ekeren en bijvoorbeeld Antwerpen. Door te variëren van club blijft het leuk om te sporten. Hoewel de clubs in de basis dezelfde mogelijkheden bieden, kunnen er kleine verschillen zitten tussen deze sportscholen. Daarbij sport je op de verschillende plekken met verschillende andere sporters. Wellicht kunnen jullie elkaar tips geven om nog meer uit trainingen te halen! Op internet vind je een overzicht van de vestigingen van jouw sportschool.