De verjaardag van je broer, je lief of je beste vriendin komt eraan. Het is moederdag, vaderdag of een dichte collega gaat op pensioen. De gelegenheden waarop je cadeaus moet geven, zijn haast niet meer bij te houden. En dat is geen lachertje voor je portemonnee. Toch hoeft een cadeau niet altijd duur te zijn. Hieronder kan je inspiratie putten voor (bijna) gratis geschenkjes waar je de ander veel plezier mee doet. 

Aan de slag 

Ben je creatief en weet je van aanpakken? Maak je cadeautjes of attenties dan zoveel mogelijk zelf. Het materiaal heb je meestal al in huis. Je kan bijvoorbeeld zelf kaartjes maken. Iedereen krijgt graag kaartjes. Het is een stuk persoonlijker dan een Facebook- of WhatsAppberichtje. Ga je helemaal old school? Hou je schaar, papier en de nodige stickers dan al maar klaar! Wil je het liever wat gesofisticeerder? Kijk online. Op veel webshops kan je in grote aantallen eigen kaartjes ontwerpen. Vaak krijg je er zelfs een gratis proefdruk bij.

Juwelen 

Met zelfgemaakte juwelen scoor je sowieso. De parels en felle kleurtjes zijn weer helemaal in de mode. Met weinig moeite en weinig geld kan je al snel een prachtig juweel op tafel toveren. En niet zomaar een juweel: je mama, zus of vriendin zal het ook echt kunnen aandoen. Ben je een beginner?  Ga dan voor een armband, enkelband of ketting. Het is niet zo moeilijk om te maken en het past meestal bij elke outfit. Go for it.

Fotogeschenken 

Ben je een fan van gepersonaliseerde cadeaus? Dan heb je heel veel mogelijkheden om het feestvarken te verrassen. Je kan bijvoorbeeld zelf een totebag maken en de initialen, een typische uitspraak of het levensmotto van je dierbare op de zak schrijven of borduren. Of doe iets met foto’s: succes gegarandeerd!  Maak zelf een fotoalbum van al jullie leukste herinneringen. Een andere optie is om een koffietas te laten maken met een foto-afdruk. Bij elk kopje koffie uit die beker zal de gelukkige sowieso aan jou denken!

Koopjes

Je hoeft natuurlijk ook niet altijd zelf een cadeau te maken. Soms heb je geen tijd of ontbreekt de inspiratie. Daarom is het slim om tijdens de solden, een braderie of de koopjesperiode extra op te letten of je iets interessants ziet. Zelfs al heb je het cadeau pas binnen een paar maanden nodig. Denk maar aan boeken bijvoorbeeld. In de zomer heb je bijvoorbeeld vaak acties als ‘1+1 gratis’. Dan kan je een boek kiezen voor jezelf en het gratis exemplaar wegschenken.  Twee vliegen in één klap.