Ja, het wordt alweer tijd om na te gaan denken over besparingsplannen op je zorgverzekering voor het jaar 2020. De zorgpremie gaat namelijk met ongeveer €3 per maand omhoog. Dat hoeft desondanks niet direct te betekenen dat je duurder uit gaat komen. We geven je een aantal tips zodat je nooit meer teveel betaalt voor je zorgverzekering.

Basisverzekering

Je hebt natuurlijk meerdere opties wanneer je een zorgverzekering afsluit, wat je vaak merkt is dat veel mensen allerlei aanvullende modules bij een verzekering neemt die nooit gebruikt worden, dit is natuurlijk zonde. Om dit te voorkomen kan het verstandig zijn om alleen een basisverzekering af te sluiten. Als er dan een keer iets gebeurd moet je dit natuurlijk wel zelf betalen, maar als je dan kijkt naar de totale kosten ben je vaak nog een stuk goedkoper uit dan wanneer je allerlei aanvullende modules moet betalen.

Eigen risico

In Nederland is het eigen risico standaard €385, in België is het eigen risico hoger, echter betalen Belgen wel minder premie per maand. Dit is dus het maximale bedrag dat je moet betalen als er iets gebeurt. Veel mensen in België zijn kerngezond en hoeven nooit iets te betalen aan hun eigen risico. Het kan in dit geval slim zijn om je eigen risico te verhogen, je betaald dan maximaal €885. Dit is natuurlijk erg hoog maar wanneer je nooit ergens last van hebt is het de overweging waard. Je maandelijkse premie gaat er een stuk van naar beneden.

Zorgverzekering gratis vergelijken

Gratis je zorgverzekering vergelijken is een van de belangrijkste dingen om te doen wanneer je wil besparen op je zorgkosten. De tarieven van de zorgverzekeraars veranderen ieder jaar, heb jij nog wel de voordeligste zorgverzekering met de gunstigste voorwaarden? Vergelijkingstools zoals die van Hoy Hoy maken het mogelijk om gratis de voordeligste zorgverzekering te zoeken. 

De tarieven van de zorgverzekeraars worden ieder jaar aan het einde van het jaar bekend gemaakt en daarom is het belangrijk om aan het einde van ieder jaar gebruik te maken van deze gratis vergelijkingstools zodat jij ieder jaar over de voordeligste zorgverzekering beschikt.