Alhoewel vooral de Nederlanders erom bekendstaan, haalt ook de Belgische consument zijn neus niet op voor een goede deal. Je wilt per slot van rekening toch geen dief van je eigen portemonnee zijn? Tal van webwinkels en handelaren -inclusief de grote merken- bieden aantrekkelijke kortingen aan waarmee je als consument heel wat bespaart. En het dubbel goede nieuws is: je hoeft er ook nog eens bijna niets voor te doen! Kortingscodes in België zijn inmiddels alweer een tijd geleden geïntroduceerd, maar hun populariteit blijft alsmaar groeien. Codes vind je op verzamelplatformen. 

Kortingen die voor jou als consument van toegevoegde waarde zijn

Of je nu op zoek bent naar een korting op het gebied van mode, boeken, reizen of misschien wel eten, drinken en uitgaan, dankzij de honderden kortingscodes die online te vinden zijn, vind je altijd wel iets waarnaar je op zoek bent. Een snelle blik leert je al gauw op welke producten interessante promoties gelden. En omdat de mogelijkheid bestaat om gericht te zoeken, zul je altijd iets vinden wat je echt nodig hebt of daadwerkelijk toegevoegde waarde voor je heeft. 

In welke vormen komen kortingscodes voor?

Kortingscodes in België komen in verschillende vormen voor. Overigens worden kortingscodes ook wel promotiecodes, actiecodes, vouchers of couponcodes genoemd. Wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben, is dat je ze bij het afrekenproces in een webshop invoert en direct korting op je bestelling ontvangt. Deze korting kan een bepaald bedrag betreffen, maar ook een percentage van je aankoopbedrag. Soms profiteer je met kortingscodes van extraatjes zoals gratis producten of kosteloze levering. Ook dat is mooi meegenomen! Meestal gelden er voor  het gebruik van kortingscodes wel een of meer voorwaarden, zoals een minimum bestelbedrag. 

Kortingscodes in webshops gebruiken

Om kortingscodes in België te gebruiken, doe je vrijwel niets anders dan tijdens een gewoon online winkelproces. Je plaatst de producten in je digitale winkelmandje en controleert deze op hoeveelheid. Daarna ga je door naar de beveiligde betalingsomgeving. Daar bestaat altijd een specifieke ruimte waarin eventuele kortingscodes kunnen worden ingevuld. Door het invullen van de code en het klikken op een button als ‘toevoegen’, ‘verrekenen’, ‘oké’ zie je het totaalbedrag in jouw voordeel veranderen. Werkt de code onverhoopt niet? Ga dan na of je aan alle voorwaarden voldoet en of deze nog wel geldig is. 

Voordelen voor de aanbieder, voordelen voor jou!

Wanneer het over kortingscodes in België gaat, kun je wel stellen dat het mes aan beide kanten snijdt. Voor een ondernemer levert het aanbieden ervan voordelen op, omdat jij als consument sneller een aankoop zult doen. Dit verbetert niet alleen zijn omzet op korte termijn, maar ook de naamsbekendheid. Een volgende keer zul je de webshop wellicht uit jezelf bezoeken. En het voordeel voor jou? Dat mag duidelijk zijn! Jij profiteert van gratis producten, flinke kortingen en kosteloze leveringen. 

Wie zijn de online kortingsshoppers? 

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de gebruikers van kortingscodes in België. En wat blijkt? Vrouwen blijken er in bijna alle leeftijdscategorieën, uitgezonderd de categorie 45-54 jaar, vaker gebruik van te maken. Mannen en vrouwen tussen de 25 en de 44 jaar vormen samen bijna 60% van alle bezoekers van verzamelplatformen. Een groot deel van de kortingscodes is dus op deze leeftijd gericht. Niet zo vreemd, want onder en boven bepaalde leeftijden wordt er nu eenmaal minder gebruik gemaakt van het internet. 

Kortingscodes in België via kortingbelgië.be

Al met al kunnen we zeggen dat van kortingscodes in België al jarenlang stevig gebruik wordt gemaakt. Een ideale site om gebruik van te maken is kortingbelgië.be. Dit is een verzamelplatform waarop alle online kortingscodes te vinden zijn. Deze worden dagelijks door een speciaal team, dat het gehele internet afspeurt, verzameld. Grote winkels en merken worden in de zoektocht opgenomen, maar ook de kleinere ondernemers slaat men daarbij niet over. Lang zoeken hoef je op kortingbelgië.be nooit. De aanbiedingen worden per aanbieder gerangschikt.

Meer kortingen vind je op Goedkoop.nl