Online aanwezigheid is belangrijker dan ooit. Zeker de afgelopen twee jaar is het belang groot gebleken. Bovendien kun je meer naamsbekendheid genereren wanneer je ook online te vinden bent. En wie wil dat nou niet? 

Waarvoor kun je een website gebruiken?

Een website kun je voor veel verschillende situaties goed gebruiken. Hieronder zie je enkele voorbeelden.

Zelfs wanneer je een offline winkel hebt, kan het een goed idee zijn jouw producten ook online te verkopen. Een Google Search is deze dagen gemakkelijk gemaakt waarin potentiële klanten online jouw producten willen bekijken of een review willen lezen. Je komt professioneler over wanneer je ook online te vinden bent. Wellicht wil iemand nog even nadenken over een aankoop en later online bestellen. Het is altijd goed om je klant die optie te geven. 

Wil je jouw creatieve project aan de wereld laten zien? Een gemakkelijke manier is je eigen online etalage maken; een website. Jij bepaalt de regels, jij kiest wat je laat zien.

Ben je bijvoorbeeld fotograaf? Jouw foto’s kun je laten zien in de vorm van een online expositie. Je kunt zelfs je eigen webshop beginnen waarbij je jouw foto’s verkoopt. 

Ben je veel bezig met social media? Geef nog meer waarde aan jouw volgers door tips en tricks te delen op een eigen website. Het kost niet veel moeite om je eigen blog te beginnen. Bovendien kunnen nog meer mensen jouw social media ontdekken door middel van je website. 

Hoe maak je die website? 

Het maken van een website hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met enkele elementen kom je al ver. 

Domeinnaam

Ten eerste zul je een domeinnaam nodig hebben. Dit is de naam die je in de zoekbalk typt. Heb je al een bedrijfsnaam? Overweeg dan jouw bedrijfsnaam te gebruiken als domeinnaam. Een domeinnaam registreren is erg gemakkelijk en hoeft niet veel te kosten. 

Webhosting

Om zichtbaar te zijn op het internet, moet je website opgeslagen staan op een server. Deze service bieden webhosting providers aan. Hiervoor heb je dus een webhosting pakket nodig. Versio biedt bijvoorbeeld diverse webhosting pakketten aan, voor de kleinste websites tot de grootste. 

Website bouwen

Je hebt verschillende opties in het bouwen van jouw website, ieder met een eigen vaardigheidsniveau. Het meest makkelijke is om een websitebouwer met drag en drop systeem te gebruiken. Hierbij zijn er al verschillende templates voor je uitgewerkt die je alleen maar een plek hoeft te geven en in hoeft te vullen. Wil je wat meer creatieve vrijheid? Dat kan met een CMS, denk hierbij aan WordPress. Hierbij kun je gemakkelijk plugins downloaden om ook een webshop functionaliteit te krijgen. 

Website beveiliging

Ten slotte is het belangrijk je website te beveiligen. Dit doe je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je bezoekers. Dit is met name essentieel wanneer je ook producten of services wilt verkopen. Je beveiligt je website met een SSL certificaat. 

Met deze tools kun je jouw al website starten. Dus waar wacht je nog op?