Tijdens de winterperiode zijn we vaak net iets minder gemotiveerd: op alle vlakken zijn we gewoon een beetje meer sloom. Op koude en donkere dagen is de goesting om buiten te komen minder. En soms zijn er van die dagen waarop we eigenlijk helemaal niets willen doen. Herkenbaar? Het kan dan dat je te maken hebt met een winterdipje. Hoe herken je het? En vooral: wat kan je eraan doen? 

Winterdip? 

Heb je last van een winterdip, dan voel je je vermoeid, ook al slaap je voldoende. Je hebt nergens echt veel zin in en je energiepeil staat op een laag pitje. Na het werk is er niets verleidelijker dan in de zetel te ploffen met een goede serie. Maar, na zo’n weekje ‘s avonds non-stop zetelhangen, begint het toch wat te knagen: een beetje bewegen zou geen kwaad kunnen. Ja, we weten het, momenteel is het niet vanzelfsprekend. We werken massaal van thuis uit. We verplaatsen ons bij wijze van spreken van bed naar bureau, van bureau naar zetel en van de zetel terug ons bed in. En naar de supermarkt? Dat doen we met de auto! Moet kunnen, het zijn dan ook bizarre tijden, toch? Maar beweging is belangrijk. We kunnen het niet genoeg benadrukken: beweeg! Verplicht jezelf daarom je auto een paar dagen per week thuis te laten en neem de fiets, wandel of huppel desnoods naar de winkel, want het leven is mooi, ook in de winter!

Smartwatch to the rescue 

Wandelen blijkt een enorm goede manier te zijn om aan je conditie en gezondheid te werken: de wandelhype is dankzij corona dan ook volledig uit zijn voegen gebarsten. Ja, er zijn ook positieve kanten aan de lockdown, gelukkig maar. 10.000 stappen is de heilige graal. Vind je het moeilijk om jezelf te motiveren om elke dag aan dit aantal te geraken? Je bent heus niet alleen. Een smartwatch is dan super handig. Het is een prima tool om je alert te houden als het op je dagelijkse portie beweging aankomt. Bovendien is het meer dan dat: een smartwatch is een fitness coach én een personal assistant in één toestelletje. Stel de smartwatch in naar jouw wensen en mis nooit meer een afspraak of fitnessbeurt. 

Hou van jezelf, verwen jezelf!

Liefde gaat door de maag. Jawel hoor, ook eigenliefde! Schuif zoetigheden en snacks soms eens aan de kant en ga voor healthy! Die extra vitamientjes en antioxidanten doen wonderen voor je humeur en geven je die energieboost waar je naar op zoek bent. Behandel je lichaam met liefde en respect en je wordt beloond met happy thoughts! Simpel toch? Gezond eten, regelmatig wandelen en veel eigenliefde, allemaal goed en wel, maar soms mag het ook gewoon pure verwennerij zijn! Heb je al een tijdje een oogje op die leuke mantel? Doe jezelf af en toe een pleziertje en geef toe aan de verleiding. Shoppen kan therapeutisch werken en stress verlichten. Dus, waar wacht je nog op? Hello nieuwe outfit, bye bye winterdip!