Ben je van plan om je ramen een mooie aankleding te geven en wil je houten lamellen kopen? Houten lamellen kopen is een zeer mooie beslissing! Door houten lamellen te kopen, til je je interieur naar een hoger niveau. Maar houten lamellen kopen heeft ook een impact op je budget. Uiteraard wil je de mooiste en beste houten lamellen kopen, maar dan wel aan een degelijke prijs. Bedenk hierbij dat heel wat verkopers van raamdecoratie je ramen gratis komen opnemen en de lamellen ook gratis komen monteren. Neem vooral je tijd, kijk en vergelijk en kom zo tot de juiste beslissing.

Waarom houten lamellen kopen?

Houten lamellen kopen is een zeer persoonlijke beslissing. De ene persoon zal houten lamellen kopen omwille van de natuurlijke uitstraling van deze raamdecoratie. De andere is dan weer puur gericht op het verduisteren van een kamer. Nog anderen gaan houten lamellen kopen omdat het een duurzaam een ecologisch verantwoord product is. Bij lamellen heb je het voordeel dat je de kamer kunt verduisteren en daarbij de graad van verduistering regelen. Zet je de lamellen horizontaal, dan heb je nog zicht naar buiten. Als je de lamellen schuin zet, heb je geen inkijk van buitenaf. Wanneer de lamellen helemaal gesloten zijn, is je kamer ook helemaal verduisterd. Houten lamellen kopen doe je dus ook wanneer je exact wil regelen hoeveel zon en/of licht er mag naar binnen vallen. Met gordijnen of rolgordijnen is dit een stuk moeilijker. Bij gordijnen is het ofwel dicht, ofwel open. Met lamellen daarentegen kun je ook half-en-half verduisteren. Met andere woorden: naast de esthetische kant van lamellen, speelt ook de praktische kant een grote rol in je keuze van raamdecoratie.

Houten lamellen kopen voor elke kamer

Voor waar kies je lamellen? Dit type van raamdecoratie is geschikt voor elke kamer in je huis. Ze zijn perfect om in je woonkamer de zon buiten te houden en toch nog van je tuin te kunnen genieten. Voor je badkamer kun je houten lamellen kopen en zo de inkijk van buren vermijden. In je keuken, boven je aanrecht wil je houten lamellen kopen om comfortabel te werken? Ze vermijden dat je verblindt wordt door het zonlicht, maar ze laten je toch toe om te genieten van het zicht op je mooie tuin. Voor je slaapkamer ga je houten lamellen kopen om overdag het zonlicht te weren wanneer je een middagdutje wil doen. Of ligt je slaapkamer aan de straatkant en komt er veel licht van straatverlichting binnenvallen? Dan zal je houten lamellen kopen om helemaal tot rust te komen. In tegenstelling tot stoffen jaloezieën, zijn houten lamellen helemaal lichtwerend. En toch kun je ze zodanig regelen dat je de perfecte lichtinval hebt.

 

De perfecte slaap dankzij houten lamellen

Goed slapen is een deel van de gezondheid. Om goed te slapen heb je een goed bed en matras nodig. Maar ook de omgeving waarin je slaapt is zeer belangrijk. Door houten lamellen te kopen, ben je helemaal zeker dat je perfect slaapt. In dit artikel over de donkere slaapkamer lees je dat het slapen in een té lichte kamer je cardio metabolische functie schaadt. Houten lamellen kopen betekent dat je werkt aan je gezondheid. Door je slaapkamer helemaal te verduisteren, vermijd je hart- en vaatziektes. Ook ziektes zoals diabetes of obesitas of zelfs chronische nierschade krijgen veel minder kans wanneer je in een volledig donkere slaapkamer slaapt. Houten lamellen werken tot op zekere hoogte ook isolerend. Als je een raam hebt waar toch tocht doorheen komt, kunnen lamellen deze koude stroom tegenhouden. Ook dat bevordert je slaap. Houten lamellen werken dus op veel fronten tegelijk om je de perfecte slaap te geven.

Houten lamellen kopen, geniet van gratis diensten!

Wanneer je op zoek gaat om houten lamellen te kopen, dan kom je verschillende prijzen tegen. Deze prijzen zijn soms moeilijk te vergelijken. De ene prijs is een prijs voor standaard afmetingen, de andere prijs spreekt over op maat laten maken. Bij houten lamellen kopen gaat het dus niet alleen over het materiaal of het product. Het gaat ook over: hoe zal ik houten lamellen kopen, hoe worden ze opgemeten en op welke manier komen ze aan mijn ramen terecht? De beste raad die we kunnen geven is: ga houten lamellen kopen bij een verkoper die deze gratis diensten aanbiedt. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Standaard houten lamellen kopen kun je overal. Je bestelt ze op internet en ze worden thuis geleverd. Maar houten lamellen kopen die volledig op je woning zijn afgestemd, op maat worden gemaakt en ook nog eens perfect worden gemonteerd, geven een grote meerwaarde aan je interieur. Ga daarom niet halsoverkop houten lamellen bestellen, maar werk samen met een ervaren vakman. Het resultaat zal veel keer beter zijn.

Haal een expert in huis

Bij het kiezen en kopen van houten lamellen kun je best wel wat advies gebruiken. Je hebt natuurlijk je eigen ideeën over hoe jij je houten lamellen wil. Maar professioneel advies is altijd meegenomen. Ga je houten lamellen kopen voor één raam of ga je je hele woning voorzien van raamdecoratie? Een expert zal je van a tot z begeleiden in je project. Houten lamellen ‘op maat’ kopen betekent ook: samen met de leverancier bespreken wat je precies zoekt en dan ook op maat advies krijgen. Als dit advies dan ook nog eens gratis is én je kunt de houten lamellen gratis laten monteren, is dit mooi meegenomen. Wanneer je een beroep doet op een expert, heb je zelf een zorgen meer. Het opmeten, het vervoer en de plaatsing gebeurt allemaal op verantwoordelijkheid van de expert. Jij kunt je volledig focussen op de keuze van je raamdecoratie, mooie houten lamellen uitkiezen en dan rustig afwachten tot ze geplaatst zijn. Op deze manier wordt je droom een realiteit!