De coronapandemie heeft de meubelzaken genadeloos gesloten. Alle grote ketens hebben gelukkig wel webshops en leveren aan huis, waardoor je nog even uit de voeten kan.

Wie daarentegen op zoek is naar koopjes heeft het moeilijker. Toonzaalmodellen komen niet in de webshop en koopjeshoekartikelen liggen nu vooral stof te vangen. En het is natuurlijk ook gewoon niet het moment om binnen te springen bij onbekenden die je via online marktplaatsen leert kennen.

We gingen op zoek naar goede alternatieven en hebben enkele tips in petto.

Koop eens tweedehands

Laten we eerst even duidelijk zijn: er is helemaal niks mis met tweedehands in je interieur. Wel is het zo dat het momenteel iets moeilijker is om tweedehands te vinden. Rommelmarkten zijn uitgesteld of afgeschaft en ook de kringwinkels zijn door de coronamaatregelen gesloten. Hoewel het online aanbod er vrij beperkt is, kan je wel terecht in een van de drie online webshops van de kringwinkel. De prijzen zijn er heel vriendelijk. Met een budget van € 100 haal je bijvoorbeeld een bureau, een tafel, vier stoelen en een hippe vloerlamp in huis. 

Geniet van kortingen tot 70% bij Directlampen.nl

Bij Directlampen.nl zijn er voortdurend lampen in de sale. Het gaat daarbij niet om afdankertjes, maar om nieuwe lampen die gemiddeld met 15 tot 30% korting worden verkocht. Toch zijn er ook grotere kortingen mogelijk en soms vind je er wel eens een korting van 70% terug. Een extra pluspunt is dat ze bij Directlampen gratis verzenden, ook naar België. Door hun Facebookpagina te volgen blijf je op de hoogte van nieuwe aanbiedingen. Het is alvast een aanrader voor wie op zoek is naar nieuwe lichtbronnen.

Deelnemen aan een online veiling

Recent werd het failliete bedrijf Recor uit Hasselt leeggehaald en werd de inboedel meubelstuk per meubelstuk verkocht door het veilinghuis Troostwijk. Bedrijven gaan nog steeds failliet en de veilingen gaan gewoon door, maar dan online. Het gaat dan van een slaapfauteuil die voor € 180 de deur uitgaat, een fractie van de werkelijke verkoopprijs, tot een volledige set eetkamerstoelen voor € 10. Het nadeel is natuurlijk dat je toch wel intensief moet opbieden in een veiling die meerdere dagen kan aanslepen. Je weet ook überhaupt niet of je uiteindelijk het opbieden gaat winnen, maar flinke besparingen zijn in ieder geval wel mogelijk.

Wachten op Black Friday

Binnenkort is het Black Friday en dat is natuurlijk een ideaal moment om koopjes te scoren. De kortingen op interieurartikelen zijn dan misschien niet zo hoog, maar bij multimedia is dat wel het geval. Hier zijn kortingen tot 40% niet ongewoon. Heb je ook een nieuwe tv of een nieuwe soundbar nodig? Dan kan het nuttig zijn om je aankoop tot 27 november uit te stellen en een flinke korting in de wacht te slepen. 

Ontdek de nieuwste acties bij Gratis.be

Wij gaan voortdurend op zoek naar handige kortingen, terugbetaalacties en extraatjes. Dat doen we ook in het woonsegment. Zeker nu Black Friday voor de deur staat, volgen we het intensief voor jou op. Op onze pagina over meubelacties vind je alle relevante acties en voordelen terug. En onthoud: bij ons is gratis ook echt gratis!