Marketing is een belangrijk onderdeel van een bedrijf. Dit zet namelijk jouw bedrijf op de kaart en zorgt voor naamsbekendheid. Je kunt nog zoveel investeren in voorraden en machines bijvoorbeeld, maar aan de voorkant moet het bedrijf goed in elkaar zitten. We hebben het dan over de standaard huisstijl dingen, zoals het logo, maar ook de website. Zorg dat je constant zichtbaar bent door actief te zijn op het gebied van marketing. Dit kan op verschillende manieren en die lichten we in dit artikel toe.

Durf los te laten

Als je een eigen onderneming start wil je het liefst alles zelf doen om de kosten te dekken, maar soms moet je toch dingen uit handen geven. Denk dus bijvoorbeeld aan de marketing. Het kan zijn dat je daar niet zo goed in bent. Dat is niet erg, want dan heb je gewoon een Contentmarketing Platform nodig bijvoorbeeld.

Op Whitepress kun je eenvoudig content bestellen, waardoor je jezelf daar niet zo druk om hoeft te maken. Ze werken namelijk met bloggers samen, die wel weten wat ze doen. Zo hoef je je ook geen zorgen te maken over de Nederlandse taal bijvoorbeeld, want dat wordt allemaal voor je geregeld.

Bestel daarom regelmatig een artikel voor jouw website, zodat de klanten up-to-date blijven. Zorg ervoor dat de onderwerpen die je wil aankaarten interessant genoeg zijn voor de lezer. Als je weet waar je het over wil hebben, kun je de content gaan bestellen.

Die content kan op andere websites worden geplaatst, zodat je meer leads naar je eigen website kunt krijgen. Daarvoor moet er natuurlijk wel een link naar je eigen website in het artikel worden verwerkt. Je ontvangt dan gratis statistieken om te zien hoe vaak het artikel bijvoorbeeld is bekeken in een paar maanden. Dat kan enorm zinvol zijn. Weinig bezoekers kan betekenen dat je via een andere website wellicht beter kunt adverteren.

Adverteren is een gemakkelijke manier van zichtbaar zijn en blijven, omdat je via andere kanalen eigenlijk jouw bedrijf aan het promoten bent. Zo kan het voor de lezer bijvoorbeeld lijken of dat een ander bedrijf jou aanraadt, terwijl je de content zelf hebt laten schrijven.

Daarom is het ook zo belangrijk dat jouw marketing op orde is, want je kunt er veel uit halen, zoals bijvoorbeeld nieuwe klanten. Zichtbaar zijn en blijven is de sleutel, tot succes.

Zichtbaar zijn en zichtbaar blijven

De ondernemingswereld is hard, maar dan ook keihard. Start jij een bedrijf, dan zijn er al snel meerdere ondernemingen waarmee je moet concurreren. Sta dan maar eens sterk in jouw schoenen bij de klant. Want waarom moeten ze voor jou kiezen? Wat zijn de voordelen en wat hebben ze aan je? Voor jou 10 anderen is natuurlijk een bekende uitspraak die hierbij wel op gaat.

Daarom is zichtbaar zijn en blijven heel belangrijk. Het is ten eerste belangrijk om nieuwe klanten te werven. Zolang je niet zichtbaar bent, kan niemand jou vinden. Dat is natuurlijk logisch. Bovendien gaat het ook om zichtbaar blijven. Met een paar klanten ben je misschien gezegend voor even, maar je wil natuurlijk dat klanten blijven komen. Die klanten komen alleen naar jou toe als ze je kunnen vinden, maar ook als ze zien dat je actief bent.

Als je sinds vorig jaar al niks op social media hebt gepost, dan zullen klanten niet snel bij jou terecht komen. Hetzelfde geldt voor een website met fouten erin. Dat soort dingen kunnen nadelig zijn voor jouw bedrijf. Daarom kun je content het beste overlaten aan iemand die er meer verstand van heeft en die jouw bedrijf internationaal op de kaart kan zetten.