gent

Het leven wordt alsmaar duurder, dus is een goedkope daguitstap altijd leuk meegenomen. Laat je zintuigen prikkelen in Gent en leer de stad in al haar facetten kennen. Van gratis concerten en museums tot unieke wandelroutes, de Fiere Stede verwelkomt je met open armen. Benieuwd naar wat je allemaal kan ervaren zonder een euro te spenderen? Wij zetten de leukste gratis attracties voor jou op een rijtje! 

Gratis muziek 

Gent is de muziekstad bij uitstek in Vlaanderen. In bekende volkscafé’s zoals Kinky Star, Hot Club, de Logo en de Charlatan kan je terecht voor muzikale toppers uit binnen- en buitenland. Daarnaast kan je naar jaarlijkse gewoonte afzakken naar de Gentse Feesten. Van de Vlaamse klassiekers tot experimentele housebeats, je vindt het allemaal in de Arteveldestad. 

Gratis wandelroutes 

In de 11de eeuw was Gent voor een korte periode de grootste stad van Europa na Londen en Parijs. Deze pracht en praal komt vooral tot uiting in de architectuur. Wandel via de Korenmarkt naar het Gravensteen en ervaar de rijkdom van weleer. Wil je even ontsnappen aan de drukte van de binnenstad? Maak dan een rondje in één van de vele parken die Gent rijk is, of maak een gratis boottochtje door de Gentse haven. 

Gratis cultuur

Naast architectuur ademt Gent ook cultuur. Het aantal expositieruimtes en galerijen zijn niet meer op één hand te tellen. Maar wist je dat je voor sommige voorstellingen geen inkom moet betalen? In de Bank van de Arbeid loopt permanent de gratis voorstelling “Vorm geven aan Gent”. Daarnaast kan je in de Zebrastraat terecht voor gratis films en exposities. Je hoeft hiervoor enkel de kalender in de gaten te houden. 

Gratis kennis 

Je bent nooit te oud om te leren, zeker in Gent niet. De Arteveldestad geniet sowieso van een intellectueel imago door de aanwezigheid van de universiteit. Verruim je blik tijdens één van de vele lezingen en debatten en krijg meer inzicht in thema’s zoals feminisme, moderniteit, kinderarbeid of de islam. Bovendien kan je in de Gentse bibliotheek “De Krook” ook vaak terecht voor gratis lezingen, workshops of presentaties. 

Ben je benieuwd welke gratis evenementen er deze week plaatsvinden in de Gentse binnenstad? Neem dan zeker een kijkje op de website van Uit In Vlaanderen en verzeker jezelf van een zitje op de eerste rij. Let op! Gratis toegang betekent niet dat reserveren niet verplicht is. Dit kijk je dus best altijd na alvorens je afzakt naar een evenement.

Ontdek wat je nog gratis kan doen in onze Belgische steden!