Als je een liefhebber bent van sport dan kan het erg leuk zijn om aan sportweddenschappen te doen. Bij sportwedden kun je onder andere geld inzetten op je favoriete team of atleet, wat voor een gevoel van betrokkenheid zorgt. Bovendien is sportwedden met de opkomst van mobiele telefoons en tablets vereenvoudigd. Je kunt nu vanuit het gemak van je eigen huis een weddenschap sluiten. Maar je hebt uiteraard nog altijd de optie om het wedkantoor in persoon te bezoeken. In dit artikel leggen we je graag uit hoe sportwedden werkt en geven we een aantal handige tips.

Sportwedden: de basis

Bij sportwedden ga je een weddenschap aan met een wedkantoor of een online bookmaker. Van tevoren maakt het wedkantoor een analyse waarbij ze bepalen hoe groot de kans is dat een bepaald team wint of dat er gelijkspel gespeeld wordt. Vervolgens krijg je de kans om een weddenschap te sluiten. De quotering of de odds verwijzen naar de mogelijke vermenigvuldiging van je inzet. Stel de quotering bedraagt 2,15 en je zet 10 euro in op team A, mocht team A winnen dan verdien je een bedrag van 10 x 2,15 = 21,50 euro. De quotering staat overigens niet vast, bookmakers kunnen de odds namelijk aanpassen. Mochten er bijvoorbeeld veel mensen op een bepaalde mogelijkheid inzetten dan zullen de bookmakers hun quotering hierop instellen. Daarbij zijn er verschillende mogelijkheden waarvoor je kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld wedden op welke speler het eerste doelpunt zal maken, welk team zal winnen, of er gelijkspel gespeeld zal worden, het aantal doelpunten of games of de uitslag van de wedstrijd.

Live wedden op sport

Naast het vooraf wedden op sport is het ook mogelijk om live te wedden. Live wedden op sport is nog spannender en meeslepender dan vooraf wedden. Live wedden kan via online wedkantoren zoals de sportweddenschappen bet777. Je hebt hier de mogelijkheid om op verschillende sporten te wedden waaronder voetbal, basketbal, volleybal, tennis en darten maar het aanbod verschilt per wedkantoor. Het live meekijken met een wedstrijd en gelijk te gokken geeft een extra dimensie aan het sportwedden. Bij het live wedden komt het eigenlijk aan op de juiste timing. Tijdens de wedstrijd zullen de bookmakers de quotering namelijk aanpassen, afhankelijk van wat er gebeurt tijdens het spel. Je hebt er een beetje lef voor nodig, maar live wedden op sport kan het volgen van wedstrijden nog extra leuk maken. 

Specialiseer je in één sport

Voordat je begint met wedden is het belangrijk dat je een sport kiest om je op te focussen. Het is natuurlijk wel mogelijk om op meerdere sporten te wedden, maar je zult doorgaans de beste resultaten boeken als je je specialiseert in specifieke sport. Je doet er namelijk je voordeel mee als je het een en ander over de sport, spelers en teams weet. Zodra je een sport gekozen hebt, is het verder verstandig om het laatste nieuws over de niche te volgen. Dit kan zowel op nieuwswebsites als op social media en online fora. Hierdoor blijf je goed op de hoogte van eventuele blessures van topspelers wat de prestatie van het team kan beïnvloeden.

Stel een budget op

Als je gaat beginnen met sportwedden is het verstandig om je niet te laten leiden door impulsiviteit. Je kunt beter van tevoren een analyse maken en je weddenschap afstemmen. Door objectief te blijven en je keuzes te baseren op de door jouw verkregen informatie, verhoog je je winkansen. Daarnaast is het een goed plan om vooraf een budget voor jezelf op te stellen en je hier aan te houden zodat je een overzicht hebt over je uitgaven.