We moeten allemaal werken om ons geld te verdienen. Als je een leuke baan hebt is dat prima, maar je kunt natuurlijk altijd een extra zakcentje gebruiken. We bedoelen dan niet de standaard bijbaantjes, want daar heb je natuurlijk geen tijd voor. We doelen meer op activiteiten die je in jouw vrije tijd kunt doen en waar je tegelijk geld mee kunt verdienen. Dat klinkt goed toch? Lees snel mee hoe je dit voor elkaar kunt krijgen.

Van je hobby jouw werk maken! 

Er zijn mensen die het liefst heel de dag in de stad zijn om te winkelen. Het probleem is dat je dan alleen maar geld uitgeeft en dat je rekening steeds daalt. Wat nu als we jou vertellen dat je gratis geld kunt verdienen met winkelen? Je gaat dan nog steeds naar de winkels, maar door kleine opdrachten uit te voeren, verdien je ook meteen een centje extra. Je wordt dan als het ware een mysteryshopper. 

Hoe werkt het?

A-merken willen graag weten hoe hun voorraad in de winkels ervoor staat. Ze sturen dan niet hun eigen personeel op pad, maar zoeken juist klanten, die in de winkels komen. Hiervoor de is de app SmartSpotter in het leven geroepen. Je kunt dan in je vrije tijd en naar eigen keuze met de opdrachten in de app aan de slag. Er komen in de app opdrachten binnen, die je uit kan voeren. Het kan dan zijn dat je een foto moet maken van het product, de prijs moet noteren en moet doorgeven hoeveel voorraad er in de schappen staat. Op die manier krijgen A-merken nuttige informatie over hun producten en ben jij aan het bijverdienen. 

Je moet als mystery shopper natuurlijk ervoor zorgen dat je zo min mogelijk opvalt. Het maken van foto’s kan natuurlijk vragen oproepen en verdacht ogen. Uiteraard is het geen geheim dat je een mystery shopper bent. Mocht een verkoper naar je toe komen, kun je altijd aangeven dat je een opdracht uitvoert voor SmartSpotter. Geef dan vooral hun e-mailadres door, mits de winkel contact op wil nemen. Als er wordt gevraagd om de winkel te verlaten, dan doe je dat ook. Je bent immers toch in opdracht van SmartSpotter daar, dus het is belangrijk dat je wel een goed visitekaartje bent. Helaas wordt de opdracht dan niet goedgekeurd en uitbetaald. Het is dan altijd hopen dat de volgende opdracht je veel beter afgaat. 

Dit moet je weten! 

Hoewel je het misschien niet als een echte baan ziet, moet je deze natuurlijk wel serieus nemen. Je kunt niet zomaar taken aannemen, want deze opdrachten moeten binnen een uur uitgevoerd worden. Des te meer opdrachten je hebt voltooid, hoe meer punten je krijgt. De hoogte van je punten bepaalt hoeveel opdracht je tegelijk kunt reserveren en binnen welk tijdsbestek je ze af moet hebben. Houdt daar dus altijd rekening mee voordat je zomaar begint met spotten. 

De belangrijkste reden voor jou is natuurlijk dat je er geld mee kunt verdienen. De beloningen variëren van € 2,50 tot wel € 20 en meer per opdracht. Dit is afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en looptijd. Als je meer dan € 20 hebt verdiend, kun je die automatisch laten uitbetalen of je spaart je tegoed op, totdat je een doel hebt bereikt. Dat ligt natuurlijk aan jou, de keuze ligt bij jezelf. Elke verdiensten onder € 20 kunnen ook uitbetaald worden, maar dan worden er wel transactiekosten in rekening gebracht. Het bedrag dat je ziet in de app is ook het bedrag dat je verdient, wanneer de opdracht is uitgevoerd en goedgekeurd.

De communicatie taal is Engels, waardoor de opdrachten ook in deze taal worden gegeven. In het begin is dat misschien wennen, maar de opdrachten zijn makkelijk uitgelegd, zodat je er snel mee aan de slag kunt! 

Lijkt zo’n job als mysteryshopper jou wel iets? Dan kun je het beste meteen beginnen met je in te schrijven via de website. Zodra jouw account gereed is, kun jij beginnen met jouw nieuwe job als spotter! 

Waar wacht je nog op? Start nu met spotten!