Droom je ervan vloeiend Engels te spreken, maar wordt je tegengehouden door hoge cursuskosten? Ontdek nu vijf bewezen manieren om kosteloos de Engelse taal te beheersen, van interactieve apps tot gratis online bronnen. Jouw reis naar vloeiend Engels spreken begint hier!

1. Duolingo

Bent u op zoek naar een leuke én effectieve manier om Engels te leren? Maak dan kennis met Duolingo, de kleurrijke app die taal leren transformeert tot een boeiend spel.

Hoe werkt het?

 • Niveaubepaling: Bij het opstarten bepaalt Duolingo uw startniveau met een snelle test, zodat u meteen op het juiste niveau begint.
 • Dagelijkse lessen: Elke dag krijgt u interactieve oefeningen voorgeschoteld. Denk aan luisteropdrachten, spreekvaardigheidstests en vertalingen.
 • Streaks en beloningen: Houd uw leercyclus op gang door dagelijkse ‘streaks’ te behalen en verdien punten om nieuwe niveaus te ontgrendelen.

In een wereld waar digitale middelen het leren vaak vergemakkelijken, zet Duolingo de toon. Begin vandaag nog met gratis Engels leren in deze innovatieve app.

2. Online Engels opleidingen

In de digitale eeuw waarin we leven, is er geen tekort aan online cursussen om een taal te leren. En het mooie? Veel van deze cursussen kunt u kosteloos volgen. Een van de meest populaire en voordelige opties die er momenteel op de markt zijn, is de cursus Engels leren aangeboden door NHA.

Wat biedt de NHA Cursus Engels?

 • Probeerperiode: Voordat u zich vastlegt, krijgt u 15 dagen om de cursus uit te proberen. Voldoet het niet aan uw verwachtingen? Dan kunt u het volledige pakket binnen deze periode onbeschadigd en aangetekend retourneren.
 • Mobiele taal-app: Schrijf u in voor de Cursus Engels voor beginners en profiteer van 5 jaar gratis toegang tot de taal-app. Hiermee kunt u:
  • Oefenen op uw tablet, telefoon, laptop of desktop;
  • Leren tijdens vakanties;
  • Kiezen uit meer dan 50 onderwerpen;
  • Ter waarde van €50,-, volledig kosteloos voor u.
 • Studiemateriaal: Na inschrijving ontvangt u een studiepakket per post. Daarnaast krijgt u toegang tot Plaza, de digitale leeromgeving van NHA. Begin met de lessen en als ze bevallen, start dan officieel uw studietraject.

Voor verdere details en specifieke voorwaarden adviseren wij u om de officiële website van NHA te raadplegen. Dit biedt u een helder beeld en helpt u bij het nemen van een geïnformeerde beslissing.

3. Taalruil

Taalruil is een leerstrategie waarbij twee personen elkaar helpen met het leren van de taal van de ander. Stel, u spreekt Nederlands en wilt Engels leren, terwijl uw partner Engels spreekt en Nederlands wil leren. Samen oefent u beide talen, waarbij ieder van u de rol van leraar en leerling op zich neemt.

De kracht van een moedertaalspreker

 • Authenticiteit: Door te leren van iemand wiens moedertaal Engels is, krijgt u toegang tot authentiek taalgebruik, nuances en culturele context.
 • Directe feedback: Uw fouten worden direct gecorrigeerd, wat het leerproces versnelt.
 • Sociale interactie: Naast het leren van een taal, bouwt u ook een nieuwe vriendschap op.

Kortom, met taalruil verrijkt u niet alleen uw taalvaardigheden, maar ook uw interpersoonlijke relaties. Het is een authentieke en waardevolle aanpak voor iedereen die een dieper inzicht in een taal wenst.

Begin nu met Engels leren

In een wereld waar talenkennis steeds waardevoller wordt, is het essentieel om toegang te hebben tot effectieve en betaalbare leermiddelen. Gelukkig zijn er tal van gratis bronnen beschikbaar die zowel beginners als gevorderden kunnen helpen om hun Engelse vaardigheden te verbeteren. Van digitale apps zoals Duolingo tot de authentieke ervaring van taalruil; de mogelijkheden zijn eindeloos. Het enige dat u nodig heeft, is de wil om te leren. Zet vandaag nog de stap en open de deuren naar een wereld van internationale communicatie en kansen.